Heel pijnlijk: Xavi presteert minder dan Koeman bij FC Barcelona

16 oktober 2022, 22:29   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

FC Barcelona-manager Xavi coachte zondagmiddag zijn vijftigste officiële wedstrijd als eindverantwoordelijke in Camp Nou. De balans die de oefenmeester daarin kan overleggen, is niet goed. De 28 overwinningen geeft de voormalig middenvelder een winstpercentage van 56%, het laagste van een manager sinds 2001.

Daarmee heeft Xavi ook een lager winstpercentage dan Koeman, die 33 van zijn eerste vijftig wedstrijden won (66%) en ook nog eens meer doelpunten maakte met zijn ploeg (117 om 94). Qua tegendoelpunten doet Xavi het nog wel nét iets beter, maar dat verschil is verwaarloosbaar (51 om 53). Zeker gezien alle miljoenen die onder Xavi in de afgelopen winter én deze zomer werden uitgegeven, geeft dat absoluut onrust.

El Mundo Deportivo meldt dat de komende weken de druk op Xavi flink zal toenemen, omdat hij ook in de Champions League uitschakeling serieus moet vrezen. Van de vijftig duels onder Xavi eindigde er verder elf in een gelijkspel en dus ook elf in een nederlaag, waaronder zondagmiddag in El Clásico tegen Real Madrid (3-1). Daarvoor nam de oefenmeester overigens verantwoordelijkheid in de Spaanse media. 

Lees ookWoedende Laporta 'stormt' kleedkamer in voor uitleg na verlies Barcelona

"We moeten onze mentaliteit veranderen als we titels willen winnen. Ik neem dat mijn spelers overigens niet kwalijk, want ik ben het meest verantwoordelijk", keek Xavi ook in de spiegel. "We zijn een project gestart, maar we zijn nog hard aan het bouwen. Real Madrid was een meer volwassen ploeg. We zitten momenteel in een slechte periode en daar moeten we verandering in brengen."

Wat expected goals betreft, zal het dicht bij elkaar en was FC Barcelona zelfs in het voordeel (1.47 om 1.67), maar toch was de nederlaag vrij kansloos. "We verdienen het niet om te verlezen. Vooral voor de pauze waren we niet slecht, maar na de pauze domineerde Real Madrid ons. Om mee te doen in dit soort topwedstrijden, moeten we meer agressiviteit tonen", oordeelde Xavi.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen