Moet Van Bommel ingrijpen? Nainggolan rookt vlak voor het duel

16 oktober 2022, 20:30   Bijgewerkt: 16 oktober 2022, 20:36

Ophef bij Antwerp FC: de ploeg van Mark van Bommel stond zondagmiddag na negen minuten al met 3-0 (!) achter. Toch ging het volgens de Belgische media al voor de wedstrijd mis, want middenvelder Radja Nainggolan werd een uur voor de wedstrijd vastgelegd met een e-sigaret.

De controleur zat in de gelekte foto's op de bank in het stadion met een vape in zijn handen. Het is overigens een publiek geheim dat de Belgische middenvelder rookt, maar dat hij nu in het stadion is vastgelegd, is zeer pikant (foto: zie onder). Trainer Mark van Bommel wilde er tijdens het persmoment niet al te veel aandacht aan besteden. "Dat heb ik niet gezien. Ik moet het zelf even zien voor ik kan oordelen", hield hij zich in de Belgische media op de vlakte. Het is niet de eerste keer dat Nainggolan betrokken is bij een relletje: zo werd recentelijk ook zijn rijbewijs ingenomen.

Na het incident ging het voor het Antwerp FC van Van Bommel compleet mis: binnen negen minuten was de uiteindelijke 3-0 eindstand al bereikt. De Nederlandse coach noemt het een collectieve offday. "Bij 3-0 na 10 minuten is de wedstrijd eigenlijk al afgelopen", analyseerde de trainer tegenover Sporza. "We werden niet helemaal onder de voet gelopen, behalve in die eerste minuten. Daarna was het een evenwichtige partij."

Ondanks de fikse nederlaag is er voor Van Bommel geen aanleiding om alles opeens over een andere boeg te gooien, liet hij weten. "Het zou gek zijn dat wanneer je zo veel punten hebt, je plots alles in twijfel moet trekken. Als je verliest, moet je niet alles omgooien. Integendeel. Je moet de wedstrijd analyseren, het bespreken met de jongens en weer door naar de volgende wedstrijd."

Anderlecht – Club Brugge 0-1

En om de dag in stijl af te sluiten, kwam er ook zondagavond nog slecht nieuws voor Antwerp FC. Concurrent Club Brugge, dat op de derde plaats staat in de Jupiler Pro League, won namelijk met pijn en moeite op bezoek bij Anderlecht met Wesley Hoedt in de basis. Zonder Noa Lang trokken invaller Björn Meijer en consorten de 0-1 voorsprong via Casper Nielsen nog over de streep. Vermeend Ajax-target Simon Mignolet had een aantal wereldreddingen in huis en diep in blessuretijd pakte Loubadhe Sylla een directe rode kaart. Maar uiteindelijk was het al met al goed voor een overwinning van de paarsblauwen.