Van Bommel verspeelt koppositie na bizarre horrorstart in Luik

16 oktober 2022, 15:59

Mark van Bommel heeft zondagmiddag een flinke tik gekregen in de strijd om de Belgische landstitel. De Nederlander ging met zijn Antwerp met liefst 3-0 onderuit op bezoek bij Standard Luik. Die eindstand was na slechts negen minuten al bereikt in het Stade Maurice Dufrasne.

Van Bommel stuurde in Luik onder meer Jurgen Ekkelenkamp en Vincent Janssen het veld op. Calvin Stengs zag vanaf de zijkant hoe de gastheer in de eerste tien minuten uit de startblokken schoot. Dankzij William Balikwisha, Denis Dragus en de zeventienjarige Cihan Canak was de wedstrijd na een kleine tien minuten spelen eigenlijk al beslist in het voordeel van Standard.

Daarna deede de thuisploeg het een stuk rustiger aan, maar Van Bommel besloot na zeventien minuten al te wisselen. In de tweede helft bracht hij ook nog Calvin Stengs binnen de lijnen. De huurling van OGC Nice kon zijn stempel ook niet meer op de kansloze wedstrijd drukken. De aanvaller kreeg net als ploeggenoot Janssen wel een gele kaart van de Belgische arbiter.

Van Bommel niet langer aan kop

Tot op heden sloot het Antwerp van Van Bommel iedere speelronde af als koploper van de Jupiler Pro League. Door de nederlaag bij Standard is de club uit Antwerpen de eerste plek nu kwijt. KRC Genk won zaterdag al met 0-1 bij OH Leuven en heeft een puntje meer dan Antwerp. Over een week treffen de titelkandidaten elkaar in het Bosuil Stadion, de thuishaven van Antwerp.