Cocu blij met eerste zege van Vitesse: "Het Theo Janssen effect"

16 oktober 2022, 09:28

Phillip Cocu is opgelucht dat hij zijn eerste overwinning als trainer van Vitesse te pakken heeft. De oefenmeester zag zijn ploeg op bezoek bij SC Cambuur met 0-3 winnen en zodoende zijn de Arnhemmers niet langer de hekkensluiter van de Eredivisie. Dat zorgt voor tevredenheid in Arnhem.

"Als je met 0-3 wint, heb je altijd een goede week gehad", vertelde Cocu na de ruime overwinning in Leeuwarden voor de camera van ESPN. "We zijn nog niet zo lang bezig met deze manier van spelen. Dat vraagt veel nieuwe dingen van de spelers en dan ben je af en toe nog zoekende. Dit team is nog volop in ontwikkeling, daar kunnen we nog steeds in groeien. Ik ben blij dat onze fans hier weer eens hebben kunnen juichen. Maar we zijn er natuurlijk nog niet. Het een ander moet nog beter."

Lees ook: Theo Janssen maakt promotie bij Vitesse: "Ben ik best trots op"

Eerder deze week werd bekend dat oud-speler Theo Janssen een rol gaat spelen in de technische staf van Vitesse. Janssen zit niet op de bank, maar was op bezoek bij Cambuur wel al op de tribune te vinden. Bij ESPN werd gekscherend gesproken over een 'Janssen-effect'. "Dat zei ik ook al tegen hem, ook hij zal zijn rol spelen. Iedereen heeft zijn aandeel aan deze overwinning. Uiteindelijk doe je het met z'n allen. Dat hebben we vanavond wat meer uitgestraald dan de afgelopen weken."

Vitesse heeft het lek nog niet boven

Ondanks de driepunter tegen concurrent Cambuur zal men in Arnhem nog niet tevreden zijn. Vitesse is nog altijd de vinden in de onderste regionen van de Eredivisie. De manschappen van Cocu staan met acht punten op de zestiende plek en dus waant het degradatiespook nog rond in GelreDome. Aanstaande zaterdag komt FC Emmen op bezoek bij Vitesse, dat eerst nog aan de bak moet in de strijd om de KNVB Beker. Woensdag staat een uitwedstrijd bij de amateurs van Kozakken Boys op de planning.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen