Domper voor Real uit ziekenboeg: sterkhouder mist Clásico

15 oktober 2022, 23:23

Real Madrid moet het in de Clásico tegen FC Barcelona stellen zonder Thibaut Courtois. De Belgische doelman was bezig aan een race tegen de klok om op tijd fit te raken voor de kraker, maar is definitief niet inzetbaar. Het betekent een enorme domper richting de strijd om de koppositie.

Courtois raakte voorafgaand aan de Nations League-wedstrijd tussen Nederland en België geblesseerd en staat sindsdien aan de kant. De dertigjarige keeper kampt met een rugblessure. "Courtois voelt zich een stuk beter. Maar hij heeft de afgelopen weken niet veel getraind en voelt zich nog niet zoals hij zich zou moeten voelen. Daarom zal hij niet spelen", zei coach Carlo Ancelotti op de persconferentie, geciteerd door NU.nl.

Courtois moest de laatste drie wedstrijden aan zich voorbij laten gaan. Daarin verdedigde reservedoelman Andriy Lunin het doel. De kans is groot dat Lunin ook tegen FC Barcelona tussen de palen staat. De 23-jarige keeper uit Oekraïne staat sinds 2018 onder contract bij de Madrileense grootmacht.

Real Madrid en FC Barcelona hopen elkaar zondag de eerste nederlaag van het seizoen toe te dienen. Beide clubs hebben 22 punten verzameld en voeren samen de ranglijst aan in La Liga.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen