Noppert solliciteert bij Van Gaal, maar beleeft pijnlijke terugkeer

15 oktober 2022, 21:58   Bijgewerkt: 15 oktober 2022, 22:07

Ondanks een uitblinkende Andries Nopper heeft Go Ahead Eagles zaterdagavond in eigen huis een punt overgehouden aan de wedstrijd tegen SC Heerenveen (1-1). In een wedstrijd waarin Heerenveen lang aan het langste eind leek te trekken was het Finn Stokkers die zijn ploeg op de Adelaarshorst in de 93e minuut op gelijke hoogte schoot. Dankzij de remise neemt Heerenveen de achtste plaats in de Eredivisie in, terwijl Go Ahead inmiddels al zes wedstrijden achter elkaar ongeslagen is.

In de altijd sfeervolle De Adelaarshorst werd het publiek in de eerste helft niet verwent met hoogstaand voetbal. De openingsfase was nog best aardig. Heerveen-trainer Kees van Wonderen had aangekondigd wat avontuurlijker te gaan spelen en het eerste kwartier voerde zijn ploeg goed uit. Go Ahead wilde zich niet beperken tot verdedigen waardoor het spel op en neer golfde. Daarna werd het steeds rommeliger. Voor beide doelen gebeurde weinig, vooral doordat de eindpass steeds niet goed was of er verkeerde keuzes gemaakt werden. Er was wat opwinding over een duikeling van Eagles-aanvaller Bobby Adekanye die door scheidsrechter Dennis Higler met geel bestraft werd. Er viel voor de pauze maar één serieuze doelpoging te noteren, maar het schot van de teruggekeerde Tibor Halilovic eindigde op de paal.

Na de rust begon de thuisploeg fanatiek aan het tweede deel waarin het richting de fanatieke aanhang speelde. Willum Willumsson ging neer binnen het zestienmeter gebied, maar scheidsrechter Dennis Higler zag er weer geen strafschop in. Bij de eerste Friese uitbraak was het aan de overkant meteen raak. Amin Sarr stuitte op de aankomende Go Ahead-keeper Jeffrey de Lange waarna Thom Haye de afvallende bal hard binnen schoot: 0-1.

Dit doelpunt deed de wedstrijd goed. Na een uur verving Eagles-trainer René Hake zijn twee spitsen Adekanye en Isac Lidberg voor een verse duo Sylla Sow en Stokkers. Laatstgenoemde kreeg een grote kans op de gelijkmaker, maar zag zijn inzet onschadelijk gemaakt worden door Heerenveen-goalie Andries Noppert. Sow wist Noppert wel te passeren, maar deed dit vanuit buitenspelpositie. De invallers stichtten hiermee wel meer gevaar dan hun voorgangers. Naarmate de tijdsdruk toenam werd Go Ahead wel slordiger, totdat het in de 93e minuut toch raak was. Stokkers schoot uit de kluts zijn ploeg op gelijke hoogte en gaf Go Ahead zo waar het recht op had: 1-1.

Opstellingen en beoordelingen:

Go Ahead Eagles: De Lange 6: Deijl 6 (80. Nauber), Amofa 6,5, Idzes 6, Kuipers 6; Willumsson 6, Rommens 6,5, Llansana 5,5 (80. Tekie), Edvardsen 5,5; Adekanye 5 (64. Sow 6), Lidberg 5 (64. Stokkers 6).

SC Heerenveen: Noppert 7, Van Ewijk 6, Van Ottele 6, Van Beek 6,5, Bochniewicz 6, Köhlert 6,5; Halilovic 6,5 (81. Tahiri), Haye 6, Olsson 6 (75. Colassin); Van Hooijdonk 5,5, Sarr 5,5.

Man of the match: Finn Stokkers

*Speler moet minimaal 20 minuten hebben gespeeld om in aanmerking te komen voor een beoordeling.