'Uitverkoop in Barcelona: Frenkie en twee legendes moeten weg'

15 oktober 2022, 14:32   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

De onrust binnen FC Barcelona blijft voortduren in aanloop naar de topper tegen Real Madrid aankomend weekend. Vanwege het gelijke spel tegen Inter Milan in de Champions League afgelopen woensdag (3-3) lijkt er een wonder voor nodig te zijn om te overwinteren in het miljardenbal. Volgens het Spaanse mediaplatform Sport zouden er hierdoor serieuze veranderingen doorgevoerd gaan worden binnen de selectie van Barça.

Drie spelers zouden namelijk in de winter verkocht moeten worden. Het zou gaan om Gerárd Pique, Jordi Alba en Frenkie de Jong. De positie van Piqué lijkt momenteel het meest onder druk te zijn. De ervaren verdediger, al goed voor bijna 400 wedstrijden voor de Blaugrana, ging tegen Inter opzichtig in de fout bij de eerste tegentreffer, waardoor het tijd zou zijn om afscheid te nemen. Ook Alba en De Jong zouden in Barcelona een te hoog salaris opstrijken ten opzichte van hun huidige prestaties bij de club, waardoor zij op zoek mogen naar een nieuwe werkgever.

Eerder werd al bericht dat Barcelona door de huidige stand van zaken in de Champions League in serieuze financiële problemen zou verkeren. Zo zou de club nog 108 miljoen euro schuldig zijn vanwege de enkele transfers, waaronder Miralem Pjanic, en zou het Spotify Camp Nou hard aan renovaties toe zijn. De oplossing voor deze problemen lijkt nu in de hoge salariskosten te liggen, waardoor Barcelona afscheid zou willen nemen van het drietal. 

Reserverol De Jong

Afgelopen zomer werd ook al regelmatig bericht dat Barça afscheid zou willen nemen van De Jong, die in 2019 voor liefst 86 miljoen euro overkwam van Ajax. De Nederlander werd toen in verband gebracht met onder meer het Manchester United van Erik ten Hag, maar zou liever in Spanje willen blijven. Dit seizoen kan De Jong echter op veel minder speelminuten rekenen, waardoor hij inmiddels open zou staan voor een vertrek in de winter. 

Lees ook: 'Frenkie 'walgt' van situatie bij FC Barcelona en overweegt opties'

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen