Waarschuwing Xavi aan Barça-spelers compliment voor Onana

15 oktober 2022, 12:32   Bijgewerkt: 15 oktober 2022, 13:01

Xavi heeft halverwege de Champions League-kraker tussen FC Barcelona en Internazionale zijn ploeg gewaarschuwd voor de lange trap van André Onana. Die waarschuwing gaf hij niet voor niets, bleek later in de wedstrijd.

De snelle spelhervatting van Onana was woensdag een belangrijk wapen van Internazionale, concludeerde Xavi na de eerst helft. De trainer drong er bij zijn spelers op aan om snel om te schakelen op het moment dat de voormalig doelman van Ajax de bal in bezit zou hebben.

"Als Onana de bal heeft, dan moeten jullie meteen omschakelen en als beesten verdedigen. Het gaat gebeuren. Als Onana de bal heeft, speelt Inter de lange bal. Dat is al eens gebeurd en toen stonden te weinig spelers in de as. Jullie moeten terugkomen om te verdedigen", zou Xavi zijn spelers hebben toegesproken.

Waar Xavi voor vreesde, kwam vlak voor tijd uit. Nadat een aanval van Barcelona strandde, verplaatste Onana het spel met een lange bal richting Lautaro Martínez. De Argentijnse aanvaller gaf de bal af op Robin Gosens, die de 2-3 maakte. Barcelona kwam nog wel terug tot 3-3, maar had een zege nodig om overwintering in de Champions League in eigen hand te houden.

Na een moeizame start lacht Onana het leven toe in Milaan. De keeper uit Kameroen heeft Samir Handanovic uit het doel verdreven en lijkt voorlopig het vertrouwen te krijgen van trainer Simone Inzaghi.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen