Slot wilde AZ-uitblinker Clasie naar Feyenoord halen: "Nog fan"

15 oktober 2022, 08:34   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Feyenoord haalde in de zomer van 2021 Arne Slot en later ook Marino Pusic binnen. Het zorgde voor een voortijdig vertrek van het duo bij AZ. Met Mohamed Taabouni en Oussama Idrissi (weliswaar met een omweg) werden er nog twee spelers aangetrokken met een verleden in Alkmaar. Toch was er nóg een speler die naar De Kuip kon komen: Jordy Clasie. Slot had hem graag gehaald.

Dat bevestigt Slot tegenover het Algemeen Dagblad, al twijfelt hij wel hardop of er uiteindelijk ook een officiële aanbieding is gedaan door de Rotterdammers. "Maar iedereen weet dat ik een fan van de voetballer Jordy Clasie was en nog steeds ben. Toen ik trainer van AZ was, haalde ik hem al naar Alkmaar. Zijn tweede periode in de Kuip was toen geen succes geworden", aldus de oefenmeester.

De middenvelder bleef uiteindelijk in Alkmaar, waar hij na een moeizaam eerste seizoen alsnog tot grote hoogte steeg qua prestaties. "Hij was transfervrij en ik belde hem tijdens zijn vakantie op Ibiza zo vaak omdat hij echt topfit moest worden. Bij AZ is hij vervolgens langzaam weer naar zijn oude niveau gekropen en als je hem nu ziet spelen zie je gewoon wekelijks een uitstekende Clasie. Misschien wel beter dan hij ooit was? Dat zou kunnen, hij laat het in elk geval keer op keer zien."

Lees ook: Clasie ziet AZ nog niet als titelkandidaat: "Het leeft niet"

Bij Feyenoord werd er destijds overigens niet heel positief gereageerd op de komst van Clasie, omdat hij geen geweldige periode bij AZ achter de rug had. Bovendien was hij al een langere periode niet fit geweest. Inmiddels is hij dat wel weer volledig en is hij zelfs in beeld bij bondscoach Louis van Gaal voor het WK in Qatar.

Reacties

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Zijn 2e jaar was idd geen succes , en ik denk ook niet dat hij de oplossing is voor ons Az is prima voor hem ,niet de hele grote druk meer . Voor de rest moet de media is ophouden over de mensen die bij az speelde en nu bij feyenoord. Idrissi komt namelijk gewoon bij feyenoord vandaan. Slot is geen jongen uit alkmaar net als pusic daar niet vandaan komt . Verder zijn indi en clasie via een omweg bij az belandt

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen