Twente stuurt Sadílek vanwege oorsuizen weekje naar huis

14 oktober 2022, 16:38   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

FC Twente maakt zich zorgen om Michal Sadílek, zo schrijft Tubantia. De 23-jarige middenvelder kampt met oorsuizen en ondanks dat er verschillende onderzoeken zijn uitgevoerd, is de bron van het probleem nog altijd niet gevonden. Omdat het lastig is voor Sadílek om zich nu op het voetbal te focussen, is hij een week naar huis gestuurd.

Sadílek maakt vooralsnog een vervelend seizoen door. Op de derde speeldag liep hij een liesblessure op. Daar is hij inmiddels van hersteld, maar door de oorsuizen is hij nu opnieuw uit de roulatie. "Woensdag heeft hij meegetraind en dat ging hartstikke goed", vertelt Jans. "Maar daarna kreeg hij toch weer wat last van zijn hoofd. Dit is wel een lastig iets. Het belangrijkste is dat hij weer helemaal gezond en vrij is. Hij is nu terug naar huis, naar Tsjechië voor een second opinion. Hopelijk doet een andere omgeving hem goed."

Het kan lastig zijn om de precieze oorzaak van oorsuizen, ook wel bekend als tinnitus, te achterhalen. Vaak kan de oorzaak helemaal niet worden achterhaald. Oorsuizen kunnen tijdelijk, maar ook chronisch zijn. Iemand met tinnitus hoort continu een geluid in zijn hoofd. Oorsuizen kunnen zo indringend zijn dat ze een enorme impact kunnen hebben op het dagelijkse leven.

Sadílek zal komend weekend tegen FC Groningen dus niet in actie komen voor Twente. Dat geldt eveneens voor Christos Tzolis (blessure) en Václav Cerny (geschorst). Mees Hilgers is een twijfelgeval aan Enschedese zijde. Hij viel afgelopen zondag geblesseerd uit.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen