WK-deelname Chelsea-sterren wordt race tegen de klok

14 oktober 2022, 15:57

De deelname aan het WK van

€4.2M
Meer info
' href="https://www.fcupdate.nl/voetballers/n-golo-kante">N'Golo Kanté en Reece James staat op de tocht. Beide Chelsea-spelers kampen met blessures, waarvan het twijfelachtig is of ze voor de start van het toernooi in Qatar hersteld zullen zijn.

Kanté kwam sinds half augustus al niet meer in actie. Hij kampt met een hamstringkwetsuur. Afgelopen week werd bekend dat hij een terugval in zijn revalidatie heeft gehad, waardoor zijn club vreest dat hij het hele kalenderjaar niet meer in actie zal kunnen komen. Kanté is 53-voudig international voor Frankrijk. Tijdens het gewonnen WK van 2018 was hij in alle zeven duels basisspeler bij Les Bleus, die in Rusland Wereldkampioen werden door in de finale Kroatië met 4-2 te verslaan.

James viel afgelopen dinsdag uit tijdens het Champions League-duel met AC Milan (2-0). De rechtsback leek een zekerheidje in de Engelse selectie van Gareth Southgate, maar zou door schade aan zijn knie zo'n vier tot vijf weken uit de running kunnen zijn. Engeland speelt zijn eerste WK-wedstrijd op 21 november tegen Iran. Als James inderdaad het toernooi aan zich voorbij moet laten gaan, heeft Southgate aan de rechterkant nog de beschikking over spelers als Trent Alexander-Arnold (Liverpool) en Kieran Trippier (Newcastle United).

Zorgen voor Potter

Voor Chelsea-trainer Graham Potter is de aanhoudende afwezigheid van het tweetal uiteraard ook slecht nieuws. De trainer, vorige maand overgekomen van Brighton & Hove Albion, kan sinds het eerste duel met Milan (0-3 in San Siro) ook al niet beschikken over Wesley Fofana. De verdediger, die afgelopen zomer voor een recordbedrag werd overgenomen van Leicester City, liep in die wedstrijd een knieblessure op. Potter gaf vandaag aan hem niet voor de start van het WK terug te hebben.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen