Aangeboden door

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Nog maar één Nederlander in de race voor Golden Boy Award

Nog maar één Nederlander in de race voor Golden Boy Award

Claim een freebet van €50,00 bij Jacks.nl
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

14 oktober 2022 – Brian Brobbey en Xavi Simons zijn afgevallen als kandidaat voor de Golden Boy Award. De organisator, het Italiaanse Tuttosport, maakte vandaag de volgende schifting bekend. De lijst van veertig genomineerden werd terugebracht tot twintig kandidaten, en de Ajacied en de PSV'er behoren tot de afvallers.

Dat betekent dat er nog één Nederlander in de race is voor de prijs, die jaarlijks wordt uitgereikt aan het meest veelbelovende talent op de Europese velden. Ryan Gravenberch heeft de schifting namelijk wél overleefd. De middenvelder, die afgelopen zomer Ajax verruilde voor Bayern München, is echter niet de grote favoriet.

Lees ook: Selectie Jong Oranje: drie 'Golden Boys' opgeroepen

FC Barcelona heeft namelijk nog drie ijzers in het vuur. Naast Pedri, de winnaar van vorig jaar, behoren ook Ansu Fati en Gavi tot de laatste twintig. Ook Nico González staat daar overigens tussen, hij wordt door de Catalanen dit seizoen verhuurd aan Valencia maar wordt niet tot de favorieten gerekend. Dat geldt dan weer wel voor Eduardo Camavinga (Real Madrid), Jamal Musiala (Bayern München) en Jude Bellingham (Borussia Dortmund).

Van der Vaart en De Ligt
Rafael van der Vaart was in 2003 de allereerste speler die de prijs in ontvangst mocht nemen, en daarmee uiteraard ook de eerste Nederlander. Matthijs de Ligt werd in 2019 de tweede landgenoot die er met de prestigieuze award vandoor ging. Tot de andere oud-winnaars behoren ook latere sterren als Lionel Messi (2005), Sergio Agüero (2007), Kylian Mbappé (2017) en Erling Haaland (2020). Claim een freebet van €50,00 bij Jacks.nl Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

CLAIM 5 KEER EEN
FREEBET VAN €10,00! Meld je aan

Reacties

gerelateerd