Slecht nieuws én verrassende meevaller uit ziekenboeg PSV

14 oktober 2022, 10:42

PSV kan komende zondag thuis tegen FC Utrecht niet beschikken over Luuk de Jong en Mauro Júnior. De hoop was er dat het tweetal snel weer zou aansluiten, maar de wedstrijd van dit weekend komt dus wel nog te vroeg. Optimistischer zijn de verwachtingen over de rentree van Noni Madueke

Het drietal trainde afgelopen week al mee in aanloop naar het Europa League-treffen met FC Zürich, maar dat bleek toch te vroeg te zijn. Voor zondag leken de kansen op het meespelen van De Jong en Mauro al groter, maar ook daar moet dus een streep doorheen. Dat bevestigde trainer Ruud van Nistelrooij vrijdagochtend tijdens een persmoment, zoals gemeld door verslaggevers Rik Elfrink (Eindhovens Dagblad) en Jeroen Kapteijns (De Telegraaf). 

Vooral de terugkeer van De Jong lijkt er al lange tijd aan te komen. Hij raakte eind augustus geblesseerd, maar gaf zelf eind september al aan te hopen op een snelle terugkeer. Sindsdien miste hij echter nog eens vier wedstrijden en is nu dus al zeker dat hij ook de vijfde aan zich voorbij moet laten gaan. Wel houdt Van Nistelrooij volgens Kapteijns de optie open dat De Jong komende donderdag deel uit kan maken van de selectie voor het Europa League-uitduel tegen Arsenal. 

Noni Madueke

Madueke ontbreekt al sinds de start van het nieuwe seizoen bij PSV, maar lijkt van het drietal nu het snelst zijn rentree te kunnen maken. Hij kan er zondag tegen Utrecht mogelijk wel bij zijn, al is dat absoluut nog geen zekerheidje. Op basis van de trainingen van vrijdag en zaterdag zal worden bepaald of de Engelsman er klaar voor is. PSV ontvangt Utrecht zondagmiddag om 14.30 uur. 

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen