PSV rolt Zürich weer op en is al zeker van overwintering in Europa

13 oktober 2022, 22:56   Bijgewerkt: 13 oktober 2022, 23:22

Met een 5-0 overwinning op FC Zürich heeft PSV na drie wedstrijden Europese overwintering reeds veiliggesteld. De Zwitserse ploeg bood meer weerstand dan vorige week, maar door een hoge mate van effectiviteit stond de thuisploeg bij rust reeds met 3-0 voor. Zonder de gewisselde sterspelers en met een lagere intensiteit liepen de Eindhovenaren in de tweede helft uit naar 5-0

Het was echter de spits van Zürich, Tosin Aiyegun, die de eerste kans van de wedstrijd kreeg. De spits uit Benin gleed op het moment suprême uit, maar het gaf aan dat de ploeg uit Zwitserland zich niet opnieuw zomaar naar de slachtbank wilde laten leiden. Toch stond PSV na een kleine twintig minuten met 2-0 voor, zoals ook vorige week het geval was. Het eerste doelpunt werd gemaakt door Érick Gutiérrez, die er na een sterke kopbal van Armando Obispo als de kippen bij was om de bal binnen te tikken. Even later was Joey Veerman de gevierde man, toen hij na een goede combinatie de bal beheerst in de lange hoek schoof.

Daarna nam de thuisploeg enig gas terug, waardoor FC Zürich langzaamaan de druk opvoerde. Dit deed het zonder al te veel kansen te krijgen: PSV stond goed georganiseerd, en greep op de juiste momenten in. Daardoor kreeg de ploeg van Ruud van Nistelrooy ook enkele uitbraakmogelijkheden op het gladde Eindhovense veld, maar tot kansen leidde dit nauwelijks. De Lampen sprongen echter uiterst effectief met hun kansen om, waardoor ze uiteindelijk van een 3-0 ruststand konden genieten. Na een goede voorzet van Philipp Mwene werd de kopbal van Cody Gakpo in eerste instantie nog gekeerd, maar Yanick Brecher had vervolgens geen antwoord op de kopstoot van Ibrahim Sangaré.

De thuisploeg vond nog sporadisch de weg naar het doel van Brecher. Guus Til had de grootste kans om de voorsprong nog verder te vergroten, maar hij kopte een vrije kans niet tussen de palen. Uiteindelijk werd het echter toch nog 5-0, toen Anwar El Ghazi na een paar goede bewegingen de bal in het doel ramde. Bovendien hield PSV voor de tweede keer op rij een clean sheet, iets wat zo vaak dit seizoen niet lukte.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

WillieJanssen14
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

En maar denken dat ze goed zijn. Middelmaat zoals alle nl ploegen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen