Ajax-coach Schreuder hard aangepakt: "Hoe durf je dat te zeggen?"

13 oktober 2022, 18:49

Ajax-trainer Alfred Schreuder is keihard aangepakt. Niet zozeer vanwege het tegenvallende resultaat in Italië (4-2), maar nog veel meer vanwege de analyse die de oefenmeester gaf na de nederlaag. Na het duel klonk er namelijk enige tevredenheid uit de woorden van Schreuder.

En die woorden klonken analist Arnold Bruggink als verbazing in de oren. "Ik hoorde Schreuder zeggen dat het een van de beste wedstrijden was van Ajax dit seizoen. Ook al denk je dat misschien: spreek dat alsjeblieft niet uit", vond de voormalig middenvelder tegenover ESPN. Een nederlaag in de groepsfase van de Champions League zou die woorden niet mogen uitlokken.

Dat vindt ook Marciano Vink. "Ik snap niet dat hij deze woorden in de mond durft te nemen als Ajax-trainer", was zijn harde conclusie. Dat Ajax grotendeels verloor door persoonlijke fouten zag Vink ook. "Daarom hebben ze misschien het gevoel dat het beter stond dan in het heenduel." Qua teamtactiek zag Vink namelijk dat de fouten minder grof waren dan in Amsterdam.

Lees ook: Media-overzicht: 'Ajax is aansluiting met Europese elite kwijt'

Bij SBS 6 kwam analist Wim Kieft ook tot een harde conclusie over het optreden van Ajax. "Voor de top is het echt heel mager wat ze hebben", oordeelde de aanvaller. "Als je telkens je beste spelers verkoopt, houdt het een keer op. Vooral verdedigend is het heel problematisch, daar staan ook weer drie anderen ten opzichte van vorig jaar.

 

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen