Goed nieuws voor aan tumor geopereerde Boëtius

13 oktober 2022, 16:09

Jean-Paul Boëtius (28) heeft een volgende stap gezet in zijn terugkeer op het veld. Bij de oud-speler van Feyenoord werd in september een tumor aan een teelbal ontdekt. Enkele dagen later ging Boëtius onder het mes. Omdat hij geen chemotherapie hoeft te ondergaan, heeft hij vandaag zijn rentree op het trainingsveld gemaakt. 

Boëtius heeft met fitnesstrainer Hendrik Vieth een individuele training afgewerkt, schrijft het Duitse blad Kicker. Met Vieth gaat hij de komende tijd toewerken naar wedstrijdfitheid, zodat hij hopelijk op termijn weer belangrijk kan zijn voor de Berlijnse club. Voordat hij de diagnose kreeg kwam Boëtius in alle zes de competitiewedstrijden die Hertha tot dan toe gespeeld had in actie. De laatste wedstrijd die hij speelde was tegen zijn vorige club, FSV Mainz 05. Dat duel eindigde in 1-1. 

In de Bundesliga was Boëtius niet de enige bij wie de afgelopen maanden een tumor werd ontdekt. Marco Richter, teamgenoot van Boëtius bij Hertha, kreeg in juli dezelfde diagnose. Ook hij werd geopereerd en hoefde vervolgens geen chemotherapie te ondergaan. Eind augustus maakte Richter alweer zijn rentree voor de hoofdstedelingen. Dat geldt ook voor oud-PSV'er Timo Baumgartl (1.FC Union Berlin). Sébastien Haller (Borussia Dortmund) is nog niet zover. De oud-spits van Ajax en FC Utrecht liet echter eerder deze week weten op de weg terug te zijn. 

Boëtius kwam afgelopen zomer als transfervrije aanwinst binnen bij Hertha. Voordat hij tekende in Berlijn, trainde hij een tijd mee met zijn oude club Feyenoord. In een oefenwedstrijd tegen Olympique Lyon speelde de middenvelder zelfs mee met de Rotterdammers, maar tot een contract leidde het niet. De enkelvoudig Nederlands international speelde eerder wel twee periodes voor Feyenoord. In 2015 verliet hij de club voor het eerst, om na avonturen bij FC Basel en KRC Genk in 2017 terug te keren in De Kuip. Een jaar later verkocht Feyenoord hem weer aan FSV Mainz 05, waar hij afgelopen seizoen na vier jaar de deur achter zich dichttrok. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen