Van Bronckhorst onder vuur na grote nederlaag tegen Liverpool

13 oktober 2022, 10:58

Rangers FC-trainer Giovanni van Bronckhorst slikte woensdagavond een grote thuisnederlaag tegen Liverpool (1-7). De Schotten namen in eigen huis nog wel de leiding, maar stortten in het laatste half uur van de wedstrijd als een kaartenhuis in elkaar. Van Bronckhorst moest het na afloop in de Schotse media ontgelden.

Clublegende Ally McCoist was tegenover talkSPORT duidelijk in zijn analyse. "Het was een ongelofelijke tweede helft. Voor rust deed Rangers goed mee." Een kwartier voor tijd stond Liverpool nog met 'slechts' 1-3 voor, maar daarna was het snel gebeurd besefte McCoist: "Ze stortten in elkaar, Salah kwam er in en was meedogenloos." De Egyptenaar maakte in zes minuten tijd de snelste hattrick in de Champions League ooit.

Stephen Thompson vond tegenover BBC Sportsound dat het scoreverloop 'beschamend' was voor het elftal van Van Bronckhorst. "Het elftal speelt niet op het niveau dat de supporters zullen hebben verwacht", gaat hij verder. Van Bronckhorst moet vooral in de eigen competitie zijn elftal op de rails zien te houden, vindt Thompson: "De competitie moet prioriteit nummer één krijgen dit seizoen", begint hij. "Mocht het daarin ook verkeerd lopen dan zou de positie van Van Bronckhorst helemaal onder druk komen te staan."

"Hoopte nog op resultaat"

Van Bronckhorst was zelf niet met zijn positie bezig na afloop: "Ik moet deze nederlaag eerst verwerken, dat is het enige waar ik nu aan denk", citeert de krant Glasgow Evening Times de trainer. "We hadden vandaag de start die we wilden, maar maakten het Liverpool in de tweede helft veel te gemakkelijk." En dat terwijl Van Bronckhorst bij een 1-3 stand nog hoop had op een punt: "We wilden nog drie frisse aanvallers brengen om er een resultaat uit te slepen, maar het ging ineens zo snel."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen