Coëfficiëntenconcurrent Portugal profiteert van Ajax-misstap

12 oktober 2022, 23:28

Het gat tussen Nederland en Portugal op de coëfficiëntenranglijst is na de vierde speelronde in de groepsfase van de Champions League iets kleiner geworden. De Portugezen zijn wat ingelopen, maar hebben niet optimaal geprofiteerd van de nederlaag van Ajax tegen Napoli.

Nederland schreef deze Champions League-ronde geen punten bij op de coëfficiëntenranglijst. Ajax verloor woensdagavond immers met 4-2 bij Napoli en een nederlaag is geen punten waard. Meer deelnemers heeft Nederland niet in het belangrijkste Europese clubtoernooi.

Namens Portugal kwamen dinsdag en woensdag Benfica, FC Porto en Sporting Portugal in actie. Benfica speelde knap gelijk tegen Paris Saint-Germain (1-1), Porto won met 0-3 van Bayer Leverkusen en Sporting Portugal ging voor eigen publiek met 0-2 onderuit tegen Olympique Marseille. Portugal mag door deze resultaten 0,500 punt bijschrijven.

Het verschil tussen Nederland en Portugal is dus wat kleiner geworden, maar nog altijd fors. Op dit moment hoeft Nederland niet bang te zijn om door Portugal voorbijgestreefd te worden, al kan het gat in de loop van het seizoen flink worden verkleind als de Portugese clubs goed presteren en namens Nederland Ajax, PSV, Feyenoord en AZ weinig punten binnenharken.

Frankrijk is een andere concurrent van Nederland op de coëfficiëntenranglijst. Paris Saint-Germain (1-1 tegen Benfica) en Olympique Marseille (0-2 winst tegen Sporting Portugal) haalden 0,500 punt binnen voor het Franse coëfficiënt.

Huidige stand

5. Frankrijk 54.331 (6/6)

6. Nederland 51.900 (4/5)

7. Portugal 50.049 (4/6)

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen