Janssen begrijpt Schreuder niet: "Tien miljoen euro weggegooid"

12 oktober 2022, 22:01   Bijgewerkt: 12 oktober 2022, 22:31

Theo Janssen vindt het onbegrijpelijk dat Alfred Schreuder er na het uitvallen van Jorge Sánchez voor koos om Youri Baas in plaats van Owen Wijndal binnen de lijnen te brengen. De negentienjarige linksback lijkt bij Ajax op dit moment de voorkeur te krijgen boven zijn drie jaar oudere concurrent, die deze zomer voor 10 miljoen euro overkwam van Ajax.

Schreuder gaf na afloop van de wedstrijd tegenover RTL 7 uitleg over zijn keuze voor Baas. "Hij doet het al een hele tijd goed. Hij is pas negentien jaar en fit. Owen is vijf weken geblesseerd geweest en dus heeft hij weinig minuten gespeeld. Alleen een keertje in een oefenwedstrijd met de beloften. Ik vind dat Baas het goed doet en dus is het geen keuze tegen Owen. We moeten niet vergeten dat dit een wedstrijd op Champions League niveau is", gaf de trainer aan.

De uitleg van Schreuder zorgde voor gefronste wenkbrauwen in de studio, waar Humberto Tan aan Hedwiges Maduro en Janssen vroeg of zij het een begrijpelijke wissel vonden. "Als je er voor kiest om in dit soort wedstrijden kwaliteit te brengen en je hebt een international op de bank zitten, dan kies je toch altijd voor hem? Anders heb je gewoon tien miljoen euro weggegooid", aldus kersverse assistent van Phillip Cocu bij Vitesse.

Janssen kreeg bijval van Maduro, die aanstipte dat Baas afgelopen zondag tegen FC Volendam ook al speeltijd kreeg. "Terwijl hij vrijdag al met Jong Ajax had gespeeld. Dat was opvallend. Dan kun je Wijndal ook voor een paar minuten brengen", stelde de oud-middenvelder. Janssen vindt het maar vreemd dat Wijndal op dit moment de vierde keus (na Daley Blind, Calvin Bassey en Baas) lijkt te zijn. "Maar misschien traint hij als een natte krant, dat zien wij niet."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Paulito
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Wijndal international? Malacia is de back na vandaag, Exit Blind hoop ik

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen