Erik ten Hag duidelijk over mogelijke straf Cristiano Ronaldo

12 oktober 2022, 16:40   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Cristiano Ronaldo zal een straf van de Engelse voetbalbond voor het uit de handen slaan van een telefoon bij een Everton-supporter niet accepteren. Dat heeft Erik ten Hag woensdag tijdens het persmoment richting de Europa League-wedstrijd tussen Manchester United en Omonia Nicosia bekendgemaakt.

Ronaldo werd kortgeleden officieel aangeklaagd door de tuchtcommissie van de FA voor 'ongepast en/of gewelddadig gedrag'. Dat gebeurde liefst vijf maanden nadat het incident had plaatsgevonden op Goodison Park. Ronaldo was na een verloren wedstrijd tegen Everton (1-0) zijn frustraties even niet de baas en mepte een telefoon uit de handen van een supporter van de thuisclub.

Lees ookTen Hag verklaart reserverol van Ronaldo bij Man United

Het incident werd in april onderzocht door de plaatselijke politie, die de Portugese ster slechts een waarschuwing gaf. Ronaldo bood op Instagram zijn excuses aan voor zijn gedrag. 'Het is nooit gemakkelijk om met je emoties om te gaan. Zeker niet op de moeilijke momenten, zoals die waarmee wij werden geconfronteerd na het duel met Everton. Desondanks moeten we altijd respectvol en geduldig blijven en het goede voorbeeld geven aan alle jongeren die van voetbal houden. Ik wil dan ook excuses aanbieden voor mijn woede-uitbarsting', schreef hij.

De strafmaat is nog niet bekend, maar Ronaldo zal hoe dan ook in beroep gaan. "We hebben erover gesproken en hij zal het niet accepteren", was Ten Hag duidelijk. Ronaldo riskeert een schorsing of een boete voor de actie.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen