Theo Janssen maakt promotie bij Vitesse: "Ben ik best trots op"

12 oktober 2022, 18:08   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Theo Janssen gaat per direct aan de slag als assistent-coach van Vitesse. De voormalig middenvelder is werkzaam als oefenmeester van Vitesse Onder-16, maar voegt zich per direct bij de technische staf van de nieuwe hoofdcoach Phillip Cocu.

Janssen blijft verbonden aan de Onder-16 en gaat beide taken combineren. "Ik heb een aantal zeer prettige gesprekken met Phillip Cocu gehad en ga er alles aan doen om mijn steentje bij te dragen", zegt Janssen op de clubwebsite. "Het is een mooie stap in mijn ontwikkeling als trainer, waar ik best trots op ben. Ik hoop dat we, met de steun van de supporters, de weg omhoog kunnen vinden op de ranglijst."

Janssen speelde in twee periodes liefst twaalf seizoenen voor de Arnhemmers, waarin hij in totaal tot 289 wedstrijden kwam. Via Vitesse verdiende hij achtereenvolgens transfers naar KRC Genk, FC Twente en Ajax. Bovendien bereikte hij het Nederlands elftal, waar hij vijf wedstrijden voor speelde. Als speler van FC Twente werd hij tot de beste van de Eredivisie gekozen.

Vitesse staat sinds twee weken onder leiding van Phillip Cocu, die het stokje overnam van de naar VfL Bochum vertrokken Thomas Letsch. Sindsdien wacht Cocu op zijn eerste overwinning. Vitesse heeft pas vijf punten verzameld, waardoor de Arnhemmers op plek zestien staan.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen