Feyenoord
0 – 1
PSV
Go Ahead Eagles
0 – 0
NEC

Aangeboden door

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Dringend advies voor Schreuder: "Speel met Brobbey"

Dringend advies voor Schreuder: "Speel met Brobbey"

Claim een freebet van €50,00 bij Jacks.nl
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

12 oktober 2022 – Hedwiges Maduro is van mening dat Ajax woensdagavond in de Champions League met Brian Brobbey in de spits moet beginnen. De jonge miljoenenaankoop zit de laatste weken op de bank omdat coach Alfred Schreuder het vertrouwen gunt aan Mohammed Kudus, maar volgens Maduro is een wissel noodzakelijk.

Maduro is van mening dat Ajax onder de druk van de Italianen uit moet voetballen. "Allereerst met een gerichte, lange bal", begint de oud-middenvelder in gesprek met de NOS. "Maar daarvoor heb je wel snelheid nodig en dat had Ajax tegen Napoli alleen met Bergwijn. Dan wordt het heel voorspelbaar. Tegen Napoli moet hij met Brobbey in de punt van de aanval spelen. Met zijn snelheid en kracht is dat echt een meerwaarde."

Bovendien moet er worden gevoetbald van achteruit. Juist daarom zou Maduro ervoor kiezen om Daley Blind in het centrum te posteren in plaats van als linksachter. "Je hebt echt een strateeg nodig en dat is hij. Als centrale verdediger kan hij ook meer zijn stempel drukken in de communicatie met Pasveer, Timber en de backs. Het enige nadeel van Blind is dat je verdedigend kwetsbaarder wordt in het dekken."

Dat aanvoerder Dusan Tadic ontbreekt wegens een schorsing, is volgens Maduro geen slecht nieuws. "Ik zou Brobbey in de spits zetten, Steven Berghuis en Steven Bergwijn vanaf de flanken en Mohammed Kudus als aanvallende middenvelder", besluit de analyticus.

Lees ook: Dit is de vermoedelijke opstelling van Ajax
Claim een freebet van €50,00 bij Jacks.nl Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

CLAIM 5 KEER EEN
FREEBET VAN €10,00! Meld je aan

Reacties

gerelateerd