PSV en Ajax treffen elkaar tijdens het WK in Philips Stadion

11 oktober 2022, 22:17

Tijdens het WK in Qatar wordt er in de Eredivisie niet gevoetbald, maar in de Eerste Divisie gaat de bal wel gewoon rollen. Weliswaar wel iets minder regelmatig dan in de reguliere rondes, maar de competitie loopt wel door. Omdat in de Eredivisie de bal niet losgaat, heeft Jong PSV gevraagd om de rivalenstrijd tegen Ajax in het Philips Stadion te spelen.

Op verzoek van PSV heeft de KNVB het duel daarom verplaatst van trainingscomplex De Herdgang naar het hoofdstadion in Eindhoven. "We willen onze fans iets kunnen aanbieden. Op De Herdgang is beperkt plaats. En aangezien er verder toch geen clubvoetbal is, denken we dat het leuk is om twee top 'Jong-teams' tegen elkaar in het stadion te laten spelen", laat een woordvoerder weten tegenover De Telegraaf over het besluit.

De Eerste Divisie ligt bepaalde stukken stil tijdens het WK, maar na de groepsfase tussen 11 en 16 december zijn er wel twee speelrondes, waardoor de bal in elk geval wel even rolt tijdens het WK in Qatar. Daarna begint ook voor de clubs op het tweede niveau van Nederland de winterstop en pas begin januari wordt de competitie weer vervolgd na het WK in Qatar.

Lees ook: D66 stelt voorwaarden aan WK-voetbal op grote schermen

Beide ploegen staan tot dusver dicht bij elkaar op de ranglijst van de Eerste Divisie. Jong Ajax staat met de elfde plaats één plek boven de leeftijdsgenoten uit Eindhoven, maar dat komt door het betere doelsaldo (+1 om -5). Qua puntentotaal staan beide beloftenteams volledig op gelijke hoogte na de eerste periode.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen