Koploper AZ heeft nog weinig plezier van Belgische Inter-huurling

11 oktober 2022, 20:11

AZ gaat momenteel alles voor de wind, met de koppositie in de Eredivisie en ook de glansrijke eerste plaats in de Conference League-poule. Maar vanuit de ziekenboeg heeft AZ na het wegvallen van Bruno Martins Indi opnieuw slecht nieuws gekregen: huurling Zinho Vanheusden is voorlopig weer uit de roulatie.

Dat meldt Het Nieuwsblad in zijn thuisland België althans. Vanheusden stond al aan het begin van zijn periode in Alkmaar al lang buitenspel en was eindelijk weer fit. Tegen FC Utrecht mocht de Belg na een uur weer eens meedoen na de interlandbreak, maar daarin ging het opnieuw mis. Aan het duel met Bas Dost hield hij een breukje in zijn voet over.

Daardoor zal hij minimaal enkele weken aan de kant staan bij de koploper van Nederland, die hem daardoor vermoedelijk tot en met het WK in Qatar moet missen. Dat is voor de 23-jarige voetballer zelf ook heel slecht nieuws: als hij zich nog in de kijker had gespeeld bij het ijzersterke AZ, had hij wellicht een vervolg gekregen van de ene interland die hij tot dusver mocht spelen.

Lees ook: AZ vindt twee 'nieuwe' opties om Martins Indi te vervangen

Achterin is het bij België namelijk allesbehalve stabiel en een fitte Vanheusden werd recentelijk bijvoorbeeld door Jan Boskamp naar voren geschoven als serieuze optie.  AZ huurt de verdediger tot het einde van dit seizoen van Internazionale, waarbij de club wel een optie tot koop bedongen heeft. Met zijn drie optredens zal hij tot dusver echter nog geen onuitwisbare indruk hebben gemaakt. Als AZ de optie licht, dan heeft Inter nog weer een terugkoopoptie bedongen.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen