Kopenhagen maakte historische inschattingsfout met Haaland

11 oktober 2022, 11:57

De buitengewone prestaties van Erling Haaland in het shirt van Manchester City geven FC Kopenhagen een wrang gevoel. De Deense topclub liet in 2017 namelijk de kans liggen om het Noorse fenomeen te contracteren.

Haaland liep vijf jaar geleden stage bij Kopenhagen en speelde er onder meer een oefenwedstrijd. Jacob Neestrup, de trainer van de Deense club die destijds de Onder-17 onder zijn hoede had, kan zich nog herinneren dat Haaland een goede indruk maakte.

"Maar waarom we hem niet hebben vastgelegd, kan ik me niet herinneren. Het zegt iets over hoe complex talentontwikkeling en -identificatie is", vertelt Neestrup tegen BT Sport. Haaland was een week op proef in Kopenhagen en vertrok toen weer. Via Molde, Red Bull Salzburg en Borussia Dortmund streek hij afgelopen zomer bij Manchester City neer.

In Engelse dienst breekt Haaland het ene na het andere record. Met twintig doelpunten in dertien wedstrijden staat er vooralsnog geen maat op de spits. "We hadden hem destijds waarschijnlijk moeten vastleggen", zegt Neestrup nu. "Onze oude trainer, Stale Solbakken, heeft meerdere keren - en vooral tegen mij - gezegd dat we de club 200 miljoen euro verschuldigd zijn", grapt de trainer.

Manchester City en Kopenhagen staan dinsdagavond voor de tweede keer in een week tijd tegenover elkaar. In het Etihad Stadium won de Engelse topclub vorige week met 5-0. Haaland was goed voor de eerste twee doelpunten en werd halverwege de wedstrijd gewisseld.

Lees ookHaaland onthult dieetgeheim: hart en lever van de koe

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Bigideas
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Dat zegt natuurlijk niet zoveel, net als een van die goede Napoli spelers die nog eens bij Ajax had rondgehangen. Voor elke Haaland die je laat gaan zijn er waarschijnlijk 200 andere spelers die je ook wegstuurt en waar dat ook achteraf de juiste keuze was.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen