Bundesliga wordt trainerskerkhof: vierde ontslag een feit

10 oktober 2022, 19:13

VfB Stuttgart heeft per direct afscheid genomen van Pellegrino Matarazzo. De slechte seizoensstart is de 44-jarige trainer fataal geworden.

Matarazzo was sinds december 2019 in dienst van Stuttgart, waarmee hij in zijn eerste seizoen op de tweede plaats in de 2. Bundesliga eindigde en daarmee promotie naar het hoogste niveau realiseerde. Stuttgart eindigde in het seizoen 2020/21 als negende in de Bundesliga en ontliep vorig seizoen degradatie door op de vijftiende plaats te eindigen.

Ook dit seizoen bivakkeert Stuttgart in de onderste regionen van de competitie. Met vijf punten uit negen wedstrijden staat de club slechts vijfde. Afgelopen zondag werd er thuis verloren van verrassende koploper Union Berlin (0-1). Het was voor de leiding van Stuttgart aanleiding om de knoop door te hakken en Matarazzo op straat te zetten.

Matarazzo is alweer de vierde trainer die dit prille seizoen wordt ontslagen in de Bundesliga. Domenico Tedesco (RB Leipzig), Gerardo Seoane (Bayer Leverkusen) en Thomas Reis (VfL Bochum) gingen hem voor.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen