De Mos vernietigend over Nijhuis: "Levensgevaarlijk voor spelers"

10 oktober 2022, 17:43   Bijgewerkt: 10 oktober 2022, 18:49

Aad de Mos heeft hard uitgehaald naar Bas Nijhuis. De 45-jarige scheidsrechter vertolkte zondag een hoofdrol tijdens de wedstrijd tussen sc Heerenveen en PSV (0-1) door opvallend veel door te laten gaan.

De manier waarop Nijhuis de wedstrijd in goede banen probeerde te leiden, maakt de tongen los. Omdat de scheidsrechter veel liet doorgaan en weinig kaarten uitdeelde, was voor velen niet duidelijk waar die grens lag van wat wel en niet mocht. Ook wordt Nijhuis kwalijk genomen dat hij spelers niet genoeg in bescherming nam.

De Mos heeft zich 'enorm' geërgerd aan Nijhuis. "Het is leuk en aardig dat hij bij praatprogramma's zit en situaties weglacht. Ik vind het best een aardige gozer, maar het is levensgevaarlijk voor spelers wat hij doet", aldus De Mos in een video-item van het Eindhovens Dagblad.

Volgens De Mos moet Nijhuis aangesproken worden door de KNVB en moet scheidsrechtersbaas Dick van Egmond de veelbesproken arbiter eveneens op het matje roepen. "Hij moet gewoon fluiten voor een overtreding die zelfs een blind persoon kan zien. Jules de Corte (een blinde zanger die in 1996 is overleden, red.) kan zien dat het aanslagen zijn en Nijhuis laat het doorgaan. Dat kan niet."

Reacties

Freakes
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Goede scheids. Lekker dat hij veel laat doorgaan en niet meegaat in al dat theater. Nu nog wat meer zuivere speeltijd bijhouden en hij mag elke wedstrijd fluiten.

Koningtoto
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ach Aadje, kijk eens naar de PL. Spelers kunnen best wat hebben, niet zo aanstellerig doen en gewoon voetballen.

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Nijhuis is gewoon te mediageil. Dat hij wat meer toelaat prima. Maar hij slaat wel door . Wat hij ook vaak doet is laten gaan ,om vervolgens extreem te straffen eind 2e helft . Ik denk dat het voor hem en voor de wedstrijden die hij fluit ,beter is dat hij stopt met tv optredens .

Paulito
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Theater van Simons, 2 voetballers op snelheid. In de UK wordt hiervoor niet gefloten. Simons wel gelukt tegen RKC door penalty te versieren. Geel geven aan theatermakers zoals een Tadic en afgelopen weekend Brobbey die hiervoor geel had moeten krijgen.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen