Gravenberch mag hopen op nieuwe kans: plekje vrij op middenveld

10 oktober 2022, 10:20

Ryan Gravenberch maakte afgelopen zomer de overstap van Ajax naar Bayern München. De middenvelder staat nog altijd te boek als groot talent, maar moet in Zuid-Duitsland geduldig wachten op zijn kans. Vorige week speelde hij prompt negentig minuten in de Champions League en het zou zomaar kunnen dat hij woensdagavond opnieuw zijn opwachting maakt. Jamal Musiala heeft immers positief getest op het coronavirus. 

Gravenberch erkende onlangs bij Jong Oranje dat hij tijdens zijn eerste periode bij Bayern München gehoopt had op meer speeltijd. Maar het zal voor de middenvelder toch niet helemaal als een verrassing komen dat hij het vooralsnog moet doen met een reserverol. De concurrentie op het Beierse middenveld is immers niet gering. Trainer Julian Nagelsmann heeft de beschikking over onder anderen Joshua Kimmich, Leon Goretzka, Marcel Sabitzer en Musiala. Vooral de laatstgenoemde maakt dit seizoen veel indruk. Musiala scoorde dit seizoen al zeven keer. Daarnaast fungeerde hij ook al acht keer als aangever. 

In de Champions League verzorgde het Duitse toptalent vooralsnog twee assists. Woensdagavond kan hij echter niet van waarde zijn voor zijn ploeg, die het opneemt tegen Viktoria Plzen. Musiala heeft zoals geschreven positief getest op corona. Bayern München meldt dat de aanvallende middenvelder het desondanks goed maakt. Hij zit thuis in isolatie. Het ontbreken van Musiala biedt nieuwe kansen voor Gravenberch. De Nederlander had in de thuiswedstrijd tegen Viktoria Plzen (5-0 winst) al een basisplaats en mag het in Tsjechië mogelijk wederom vanaf het begin laten zien. Het zou zijn derde basisplaats van dit seizoen zijn. 

Bayern München kan zich woensdagavond al plaatsen voor de knock-outfase van de Champions League. De Duitsers wonnen al van Internazionale (0-2), FC Barcelona (2-0) en Viktoria Plzen (5-0). De voorsprong op Inter bedraagt momenteel drie punten, terwijl FC Barcelona een achterstand van zes punten moet zien goed te maken. Mocht Bayern woensdagavond winnen in Tsjechië en FC Barcelona niet winnen van Inter, is de Duitse grootmacht zeker van een plekje in de achtste finales. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen