Kezman met Servië op drempel van WK

10 oktober 2005, 12:45

Servië en Montenegro krijgt woensdag een unieke kans om zich te kwalificeren voor het wereldkampioenschap. De ploeg van bondscoach Ilija Petkovic heeft aan een overwinning in eigen land tegen Bosnië-Herzegovina voldoende om zich te plaatsen. Voor Spanje, de laatste jaren een vaste deelnemer aan eindtoernooien, zou er in dat geval niet meer in zitten dan een plek in de playoffs.

Servië zette afgelopen weekend een belangrijke stap richting Duitsland, door in Litouwen met 0-2 te winnen. Voormalig PSV-spits Mateja Kezman wees zijn land de weg door de openingstreffer te maken. Door deze zege kan Servië zich woensdag plaatsen voor het WK. "Dit wordt de belangrijkste wedstrijd uit mijn loopbaan", blikt de spits alvast vooruit op het cruciale duel met Bosnië. "Ik ben er van overtuigd dat we Bosnië gaan kloppen en ons land feest kan gaan vieren. We mogen deze unieke kans niet laten liggen."

Bondscoach Petkovic waakt voor te veel optimisme in zijn ploeg. "We moeten ons niet mee laten slepen in de euforie", beseft hij zich. "Natuurlijk zijn we goed op weg, maar de buit is nog niet binnen. Hopelijk kunnen we woensdag de champagne ontkurken."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen