"Duidelijk dat Pasveer weer de Pasveer is die hij altijd was"

10 oktober 2022, 08:10

Remko Pasveer kreeg vorige maand van Louis van Gaal de kans om zich te bewijzen bij het Nederlands elftal. De routinier stond onder de lat tegen Polen én België, hield tweemaal zijn doel schoon en had zijn visitekaartje afgegeven richting het WK in Qatar. Maar die lijn heeft Pasveer niet kunnen doortrekken. Na zijn teleurstellende optredens tegen Napoli en FC Volendam worden er vraagtekens geplaatst bij zijn kwaliteiten.

Pasveer maakte ruim een jaar geleden transfervrij de overstap van Vitesse naar Ajax. De routinier werd gehaald als tweede doelman, maar doordat Maarten Stekelenburg al vroeg in het seizoen geblesseerd raakte, verscheen Pasveer toch onder de lat. Pasveer maakte een uitstekende indruk en trok die lijn door in de eerste twee maanden van het nieuwe seizoen. Van Gaal selecteerde hem voor de Nations League-wedstrijden tegen Polen en België, waarin hij dus een prima indruk maakte. Maar eenmaal terug bij Ajax hebben we die Pasveer niet meer gezien.

"Het zag er wel heel zwak uit, deze wedstrijd", zei Leonne Stelter zondagavond bij Studio Voetbal over het optreden van Pasveer tegen FC Volendam. De doelman liet zich verrassen bij de 1-3 van Lequincio Zeefuik. Een paar dagen eerder kwam Pasveer, evenals zijn teamgenoten, in de thuiswedstrijd tegen Napoli ook al matig voor de dag. "Hij maakt deze week absoluut twee hele slechte beurten. Dat zeker gevolgen hebben", aldus Stelter, die bijval krijgt van Pierre van Hooijdonk. De voormalig aanvaller heeft al vaker uitgesproken geen fan te zijn van Pasveer. "Deze week is wel duidelijk geworden dat Pasveer gewoon weer de Pasveer is die hij altijd was."

"Dat is een prima keeper", vervolgde Van Hooijdonk, "maar we moeten niet iemand van een huiswijn de allerbeste wijn van het restaurant gaan maken." Volgens Van Hooijdonk is Jasper Cillessen op dit moment de beste Nederlandse keeper. Ook bij Ibrahim Afellay heeft Cillessen een streepje voor, al stelt de oud-speler van onder meer PSV en FC Barcelona dat het er volgende week weer heel anders uit kan zien. "Zo opportunistisch is de voetballerij ook wel weer natuurlijk. Maar als je naar de huidige situatie kijkt, dan denk ik wel dat Cillessen de eerste keeper zal zijn tijdens het WK."

Lees ook: Driessen niet te spreken over Tadic én Schreuder: 'Vreemde timing'

Transfermarkt

De teleurstellende optredens van Pasveer tegen Napoli en FC Volendam doet de keepersdiscussie bij Ajax in ieder geval weer oplaaien. De Amsterdammers hoopten zich afgelopen zomer al te versterken met een nieuwe doelman. Daarbij hadden zij het oog laten vallen op Odisseas Vlachodimos van Benfica. De Griek zelf had wel oor naar een transfer naar Ajax, maar de Raad van Commissarissen stak een stokje voor zijn komst. De verwachting is dat de Amsterdammers in de winter een nieuwe poging gaan wagen. Vlachodimos keepte vorige week nog een uitstekende wedstrijd tegen Paris Saint-Germain. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

vleermuis
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

aah cillessen heeft al een keer een kans gehad op een wk..en ook niks gepresteert..pasveer is zn laatste kans en als je kans krijgt moet je em grijpen zeggen ze

kalklijn
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

ik vind dat er ook eens serieus gekeken moet worden naar sergio padt.speelt iedere week goed.of zou frans hoek hem niet mogen?

BENHURY
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

KLOPT

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen