Clasie ziet AZ nog niet als titelkandidaat: "Het leeft niet"

22 december 2022, 21:05

Jordy Clasie vindt het te vroeg om AZ te bombarderen tot titelkandidaat. De Alkmaarders, die voor de interlandbreak een knappe overwinning boekten op Ajax en zondag de koppositie verdedigden door FC Utrecht met 1-2 te verslaan, willen pas over een paar maanden gaan nadenken over een eventueel kampioenschap.

"Jullie moeten schrijven en zeggen wat jullie willen", reageerde Clasie met een glimlach tegenover ESPN, na vragen over een mogelijke titel met AZ. "Wij blijven hard werken, kijken van wedstrijd tot wedstrijd. We zijn pas negen wedstrijden onderweg, dit is pas het begin." AZ presteert hoe dan ook uitstekend in de eerste maanden: de koploper is nog zonder nederlaag.

In de kleedkamer wordt ook nog niet stiekem gefilosofeerd over een hoofdprijs. "Nee, het leeft nog niet bij ons. Laten we er over een wedstrijd of 10, 15 eens over praten, dan kunnen we er meer over zeggen", aldus de middenvelder, die dit seizoen een van de dragende krachten is bij de sterk gestarte Alkmaarders.

AZ won ook alle duels in Europa en houdt daardoor een indrukwekkende reeks in stand. Alleen tegen FC Twente en NEC verspeelde de ploeg van Pascal Jansen punten. Die duels eindigden in een 1-1 gelijkspel.

Lees ook: AZ herovert koppositie en houdt gelijke tred met Man City

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen