Blessurezorgen bij PSV: "De domper op deze wedstrijd"

9 oktober 2022, 21:20

PSV wist zondagmiddag dankzij een knappe treffer van Cody Gakpo een minimale zege te boeken in de Eredivisie. In de uitwedstrijd tegen SC Heerenveen kregen meerdere spelers van PSV rake tikken te verwerken, maar greep de arbiter niet in. Bij ESPN gaf PSV-trainer Ruud van Nistelrooij zijn reactie over de zwaarbevochten zege in Friesland.

"Ik denk dat het duidelijk was hoe wij aan de wedstrijd begonnen en wat ons doel was, wat wij hier wilden halen", begint de trainer. "Dat hebben wij van de eerste tot de laatste minuut op de mat kunnen leggen. Het was een zware wedstrijd, maar de overwinning was terecht." Dankzij de zege behoudt PSV de derde plaats in de Eredivisie en lijkt het enigszins hersteld te zijn van de flinke tik die het vorige week opliep tegen SC Cambuur (3-0 verlies).

Van Nistelrooij was ook gematigd kritisch over de keuzes van de arbitrage bij de wedstrijd. Onder leiding van Bas Nijhuis gaat het er te wild aan toe, zo vindt de trainer. "Dat heb je met Bas (Nijhuis, red.). Ik snap dat je daar verbaasd over was. Het is bijzonder om hem in ons midden te hebben. Bas is uniek." Of zijn beslissingen nog een gevolg gaat hebben weet de trainer niet. "Xavi Simons heeft veel blauwe plekken opgelopen, maar weinig overtredingen mee. Ik ben benieuwd of er een evaluatie van de scheidsrechtersbond volgt over deze wedstrijd", aldus Van Nistelrooij.

Blessurezorgen

Dat maak je natuurlijk nooit mee, dat er twee jongens tegelijkertijd van het veld moeten met een spierblessure. Dat is wel de domper op deze wedstrijd." Van Nistelrooij vermoedt dat het drukke speelschema hier de onderliggende reden voor is. "Het was al een moeilijke periode voor ons en nu zie je dat voor jonge jongens als Saibari en Vertessen dat het niet zomaar is dat die nu aan de buurt zijn met blessures." 

Lees ook: Beoordelingen PSV: slechts drie spelers met 7 of hoger

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen