Frustratie bij Noppert: "Hier kan ik echt doodziek van worden"

22 december 2022, 20:56   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Andries Noppert leek lange tijd uit te groeien tot man van de wedstrijd tegen PSV, maar moest uiteindelijk alsnog vissen. De boomlange keeper van SC Heerenveen had geen antwoord op de inzet van Cody Gakpo, die de eindstand daarmee op 0-1 bepaalde. Noppert nam het zichzelf kwalijk.

"Van deze middag ben ik wel ziek", verzuchtte Noppert voor de camera van ESPN. "We gaan er vandaag met 0-1 af, als je dan de manier waarop ziet... Daar kan ik echt doodziek van worden." Noppert leek niet kansloos bij de inzet van Gakpo. "Ik wil die bal gewoon pakken, simpel. Er zit net een stuitje in, maar ik had deze bal gewoon honderd procent moeten hebben."

De doelman, die afgelopen interlandbreak nog werd opgeroepen voor het Nederlands elftal, wees zichzelf als hoofdschuldige aan voor de nederlaag. Noppert voorkwam met enkele fraaie saves meerdere goals, maar baalde desondanks flink. "Ik ga echt niet in de put zitten, hoor. Maar hier kan ik gewoon echt slecht tegen."

Met zijn verder sublieme optreden zal Noppert opnieuw goede zaken hebben gedaan in de strijd om een plek in de selectie van Oranje, dat in november deelneemt aan het WK in Qatar. Noppert kreeg dit seizoen pas acht goals om de oren. Alleen AZ, FC Twente en NEC kregen minder tegentreffers.

Lees ook: PSV wint eindelijk weer eens in Heerenveen

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen