Cyriel Dessers geeft Ajax goede voorbeeld, maar Napoli wint

9 oktober 2022, 19:55

Napoli is nog altijd ongeslagen in de Serie A. De Italiaanse topclub moest weliswaar lange tijd vrezen voor puntenverlies tegen Cremonese, maar knokte zich in de slotfase alsnog naar drie punten (1-4). Daardoor verdedigde de tegenstander van Ajax in de Champions League met succes de koppositie. Cyriel Dessers gaf Ajax het voorbeeld hoe Napoli te pijnigen is.

De Belgische spits kreeg de bal na 47 minuten met enig fortuin voor de voeten en prikte vervolgens beheerst raak. Dessers tekende daarmee voor zijn eerste doelpunt sinds zijn overstap naar de Italiaanse promovendus. Dessers werd afgelopen seizoen met succes verhuurd aan Feyenoord. Die club besloot de koopclausule niet te lichten, waardoor de aanvaller terugkeerde naar KRC Genk.

Een overwinning leverde de goal echter niet op. Giovanni Simeone kopte zijn ploeg na rust naar drie punten. Het waren Hirving Lozano en Mathias Olivera die het duel in blessuretijd definitief beslisten. Voor de onderbreking had Matteo Politano zijn ploeg al op voorsprong geschoten. Na een overtreding in het zestienmetergebied legde de scheidsrechter de bal gedecideerd op elf meter. Politano faalde niet en opende daarmee de score.

Napoli is daardoor nog altijd ongeslagen in de Serie A. De koploper heeft nu twee punten meer dan Atalanta, dat twee punten verspeelde tegen Udinese (2-2). Komende woensdag neemt Napoli het opnieuw op tegen Ajax. De heenwedstrijd in Amsterdam eindigde afgelopen week in een 1-6 overwinning voor de Italianen.