Arsenal wint knotsgekke topper tegen Liverpool en blijft koploper

9 oktober 2022, 19:40

In een wedstrijd waarin het tempo hoog lag en beide ploegen vol voor de overwinning gingen trokken The Gunners dankzij twee doelpunten van Bukayo Saka uiteindelijk aan het langste eind (3-2). Vanwege een aantal discutabele beslissingen tegen Liverpool zal Arsenal echter hun handen dichtknijpen met de overwinning.

In de eerste helft werd de wedstrijd gekenmerkt door leuk voetbal en vele kansen. Dankzij goals van Gabriel Martinelli en de zomeraanwinst Darwin Nunez leek de russtand op 1-1 te worden bepaald. Saka stond echter vlak voor rust precies goed opgesteld en kon de 2-1 vrij binnentikken, waardoor Arsenal met een 2-1 voorsprong en een goed gevoel de kleedkamers op zocht.

In de tweede helft bleef de wedstrijd gelijk opgaan, maar kwam Liverpool in de 53e minuut toch op gelijke hoogte. Roberto Firmino kreeg de bal in de loop mee van Diogo Jota en schoot knap raak in de verre hoek. Het meest controversiële moment van de avond vond echter plaats in de 75e minuut, aangezien scheidsrechter Michael Oliver naar de stip wees na een vermeende overtreding van Thiago. Omdat Liverpool in de eerste helft geen penalty werd toegekend na een vermeende handsbal van Gabriel zal in het kamp van Liverpool veel onvrede zijn over deze beslissing, maar Saka greep zijn kans en schoot de 3-2 binnen.

In de slotfase zette Liverpool alles op alles om nog op gelijke hoogte te komen, maar de eindstand zou op 3-2 blijven staan. Hierdoor komt Arsenal op een totaal van 24 punten uit negen wedstrijden en blijft de ploeg van trainer Mikel Arteta aan kop gaan in de Premier League. Liverpool, vorig seizoen nog lang in de running voor de Premier League titel, blijft steken op de tiende plaats. Volgende week zondag wacht de ploeg van Jürgen Klopp de topper tegen Manchester City, waardoor de druk in Liverpool op zal lopen.