Go Ahead en SC Cambuur komen zonder bonus uit feestweek

9 oktober 2022, 14:22

Go Ahead Eagles en SC Cambuur beleefden een prachtige week: Kowet pakte vorige week een punt in de Johan Cruijff Arena bij Ajax (1-1), terwijl de ploeg van Henk de Jong in eigen huis hardhandig afrekende met PSV (3-0). Geen van beide ploegen heeft van dat resultaat een bonus gemaakt, want in de onderlinge wedstrijd zondagmiddag in Deventer kwamen beide ploegen niet tot scoren: 0-0.

Het was een frustrerende middag voor de ploeg van trainer René Hake. Zijn ploeg wist de kansen die het kreeg niet te verzilveren waardoor het slechts een punt kreeg. Vanaf het begin van de wedstrijd had de thuisspelende partij al het overwicht in de wedstrijd.

In de eerste tien minuten van de wedstrijd was er veel dreiging aan de zijde van Go Ahead Eagles. De eerste grote kans kwam echter van de voet van SC Cambuur-aanvaller Remco Balk. Met een schot op de lat kwam de thuisploeg goed weg. Later in de eerste helft kreeg de ploeg van Henk de Jong weer een goede mogelijkheid. Het schot van Jamie Jacobs kon nog maar net worden gered door de keeper. Uit de afvallende bal leek de voor Tom Boere voor de openingstreffer te kunnen tekenen, maar hij miste.

Na de thee was de eerste kans voor de Eagles. Edvardsen kwam een op een met de keeper, maar de bal zag gepareerd worden door de doelman van SC Cambuur. Een kwartier later kreeg de thuisploeg opnieuw een grote kans. Lidberg kreeg de bal voor de voeten in de zestien van Cambuur. Zijn inzet eindigde rakelings naast. Dit was voor de spits ook meteen het laatste moment van de wedstrijd, hij werd vervangen door Finn Stokkers.

Na de wissel ging de thuisploeg opnieuw op zoek naar de voorsprong. Na een paar dreigingen kreeg aan aanvoerder Bas Kuipers een hele grote mogelijkheid. Hij zag zijn inzet van de lijn worden gered door een verdediger. Na dit moment ging Go Ahead Eagles weer wisselen en één van die invallers kreeg een grote kans. Martijn Berden kreeg de bal per toeval voor zijn voeten en zijn schot werd net overgetikt door Virginia. Na dit momenten kwam er vanuit beide ploegen geen dreiging meer en zo eindigde dit duel in een 0-0 gelijkspel.

Opstellingen en beoordelingen*

Opstelling Go Ahead Eagles: De Lange 6; Deijl 6, Amofa 6 (90. Nauber -), Idzes 6, Kuipers 6,5; Willumsson 6, Linthorst 6 (64. Tekie 6), Rommens 6, Edvardsen 6; Adekanye 6, Lidberg 6,5 (64. Stokkers 6,5)

Opstelling SC Cambuur: Virginia 7; Schmidt 6,5, Tol 6, Bergsma 6, Van Wermeskerken 6; Van Kaam 6;  Van der Water 5,5 (Sambissa 63'. 6), Jacobs 6 (63. Breij 6), Paulissen 6 (89. Ter Heijde -), Balk 5 (Mambimbi 73' 6); Boere 5 (Uldrikis 73' 6)

Man of the Match: Virginia

*spelers moeten minimaal twintig minuten hebben gespeeld om in aanmerking te komen voor een beoordeling.