'Wiegman maakt veel indruk in Engeland en krijgt fraaie beloning'

9 oktober 2022, 12:24   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Sarina Wiegman (52) maakt indruk als bondscoach van de vrouwen van Engeland. De voormalig manager van de Oranje-Leeuwinnen krijgt voor haar goede prestaties een nieuw contract aangeboden van de Engelse voetbalbond FA. Daarin staat bovendien een hoog jaarsalaris.

Volgens The Daily Mail krijgt Wiegman een contract tot en met de zomer van 2027, nadat ze afgelopen zomer het EK won met Engeland. Haar huidige verbintenis loopt door tot en met 2025, maar alle partijen zijn zeer tevreden over de samenwerking, die daardoor gecontinueerd lijkt te worden.

Met 21 zeges uit 23 interlands is die keuze van de FA goed te begrijpen. Bovendien komt er een nieuw loon van naar verluidt zo'n 400.000 euro per jaar in het contract te staan van Wiegman: dat zou een flinke verhoging betekenen. In Engeland werd er recent zelfs geschreven dat ze een serieuze kandidaat zou moeten zijn om het bij de mannen terug op de rit te krijgen.

Lees ook: 'Wiegman zou uitstekende keuze zijn als opvolger Southgate'

Wiegman is mondiaal misschien wel de beste c.q. meest bekende coach in het vrouwenvoetbal. Niet alleen vanwege haar gewonnen EK in eigen land met Nederland in 2017, ook in de jaren daarna won ze individueel nog diverse prijzen. Ze werd tweemaal gekozen tot 'The Best FIFA Women's Coach', terwijl ze die prijs ook pakte bij de UEFA (2022) en FFHS World's Best National Coach in 2020. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen