Ontslag Bosz is een feit: bevestiging Olympique Lyon volgt snel

9 oktober 2022, 09:26   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Peter Bosz (58) is volgens ESPN ontslagen als trainer van Olympique Lyon. De oefenmeester is het slachtoffer geworden van de tegenvallende resultaten. De geruchten over zijn vertrek deden al sterk de ronde, maar bij de Ligue 1-club zou het besluit dan toch echt officieel zijn gevallen. 'Het ontslag van Bosz zal op korte termijn bekendgemaakt worden door de Fransen', schrijft ESPN.

Bosz kende nog een aardige seizoensstart met Lyon, dat deze zomer na het teleurstellende eerste jaar onder de Nederlandse coach flink werd versterkt. Maar na vier nederlagen op rij en een gelijkspel afgelopen vrijdag tegen Toulouse nam de druk op de oefenmeester onevenredig toe. Vanuit voorzitten Jean-Michel Aulas kreeg hij lang kritiek, maar door veranderingen in de top van de club, lijkt Bosz zijn biezen te moeten pakken.

Dat had mede te maken vanwege de verstoorde relatie met sterspeler Alexandre Lacazette, met wie hij meermaals zou hebben gebotst. In Frankrijk zou Bosz overigens niet alleen met hem hebben gebotst, eerder lag hij ook met andere spelers overhoop. Enigszins opmerkelijk is het nieuws van ESPN wel, omdat er in Frankrijk nog een radiostilte hangt. Niet alleen bij Lyon, maar ook in de Franse media wordt het nog niet bevestigd. 

Lees ookLacazette gooit met ontwijkend antwoord Bosz voor de bus

Bosz ontslagen

Ook de staf van Bosz veranderde al, zo liet Hendrie Krüzen Lyon afgelopen zomer achter zich om terug te keren bij Heracles Almelo. Bij hem zou de taalbarrière een serieus probleem hebben gevormd. Bosz laat de club achter op de zevende plek, maar wel met een wedstrijd meer gespeeld dan veel concurrenten. Het is na zijn ontslag bij Borussia Dortmund en Bayer Leverkusen de derde keer dat hij voortijdig wordt weggestuurd.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Kopske
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Als je nogmaals verliest in de komende Champions League wedstrijd,en ook in Nederland de resultaten uitblijven tegen de grotere wedstrijden (met alle respect voor de nederlandse middenmoot) dan is het messchien wel een idee om Bosz eens te polsen,Hij heeft het immers bij Ajax goed gedaan,dan kan Bosz zich opnieuw hervinden,ook kent Bosz de club,wat een voordeel kan zijn. Betreft Scheuder denk ik dat het snel beter moet,anders verwacht ik medio eind november/begin Dezember een ontslag voor Scheuder. Ajax zal moeten gaan ingrijpen,om mee te doen in het kampioenschap,maar ook om na de winterstop nog uit te komen op Europees nivo.

Stinky
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Zie hem graag terug keren bij Ajax!

Koempel
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Laat Schreuder maar lekker de boel naar de klote helpen bij 020.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen