Van Bommel kan lachen; enorme domper Brugge na CL-succes

8 oktober 2022, 23:15   Bijgewerkt: 8 oktober 2022, 23:23

Club Brugge heeft zaterdagavond een dure nederlaag geleden in de Jupier Pro League. De club die dit seizoen furore maakt in de Champions League slaagde er niet in om Westerlo over de knie te leggen. In Brugge werd het verrassend genoeg 0-2 voor de bezoekers.

Brugge begon met een Nederlander in de basis. Noa Lang kreeg het vertrouwen van trainer Carl Hoefkens, terwijl Bjorn Meijer dit keer genoegen moest nemen met een plekje op de bank. Daar bleef de ex-speler van FC Groningen de volledige wedstrijd zitten. Vanaf de zijkant zag Meijer hoe zijn ploeggenoten het erg lastig hadden tegen Westerlo, dat met een 0-0 tussenstand de kleedkamers op kon zoeken.

Lees ook: Van Bommel wint na prachtassist Alderweireld

Na de thee ging het helemaal mis voor Brugge, dat in de Champions League trots bovenaan staat in een groep met Atlético Madrid, Bayer Leverkusen en FC Porto. Westerlo sloeg kort na rust toe via de Zuid-Afrikaanse aanvaller Lyle Foster, die voor de 0-1 zorgde. Dat leek lange tijd de eindstand te worden in het Jan Breydel Stadion, maar daar dacht Foster anders over. Met zijn tweede treffer bepaalde hij de eindstand op 0-2.

Mark van Bommel blijft koploper

Door de nederlaag maakt Brugge voorlopig even pas op de plaats als het gaat om de titelstrijd in de Jupiler Pro League. Na elf wedstrijden staat de ploeg van Hoefkens op de derde plek met 22 punten. Dat is acht punten minder dan koploper Royal Antwerp, dat onder leiding van Mark van Bommel drie punten pakte tegen Sint-Truiden. Momenteel is KRC Genk de grootste uitdager van Antwerp, dat volgende week tegen Standard Luik speelt.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen