Van Bronckhorst beleeft heerlijke middag en krijgt Celtic in zicht

8 oktober 2022, 18:08

Rangers FC heeft zaterdagavond iets gedaan wat de Schotten in de Champions League nog niet gelukt is. De ploeg van manager Giovanni van Bronckhorst won in Glashow met liefst 4-0 van St. Mirren FC. Zodoende hijgt Gio aartsrivaal Celtic weer nadrukkelijk in de nek.

Rangers opende in Ibrox Stadium al na vier minuten de score. Antonio Colak liet zijn scherpte voor het doel maar weer eens zien en zorgde voor de openingstreffer. Na een half uur spelen werd die voorsprong verdubbeld door aanvoerder James Tavernier. De captain van Rangers schoot vanaf de strafschopstip raak en gooide de wedstrijd daarmee in een vroeg stadium al op slot.

Na de thee leek de gastheer het wel prima te vinden, maar in de slotfase vielen er toch nog twee treffers. Colak maakte er met zijn tweede doelpunt 3-0 van en in de blessuretijd was het slotakkoord voor Fashion Sakala. Door de ruime overwinning staat Rangers slechts twee punten achter Celtic, dat eerder op de dag met een flinke portie geluk won bij St. Johnstone FC.

Giakoumakis redt Celtic in extremis

Giorgos Giakoumakis zorgde er namelijk voor dat Celtic de eerste plaats in de Premiership niet uit handen gaf. Celtic kwam in de eerste helft op 0-1 via een eigen doelpunt van Andrew Considine, maar de thuisploeg leek diep in blessuretijd een puntje te pakken dankzij Alex J. Mitchell. Daar stak Giakoumakis aan de overkant toch nog een stokje voor: 1-2.