Memorabel basisdebuut voor Kluivert: fraaie goal en heet avondje

7 oktober 2022, 23:01   Bijgewerkt: 7 oktober 2022, 23:15

Justin Kluivert kan terugkijken op een memorabel basisdebuut voor Valencia. Zo tekende de ex-Ajacied voor rust voor zijn eerste treffer en zag hij na rust erg veel gebeuren in het Estadio El Sadar van Osasuna. Enkele goals, rode kaarten en gemiste strafschoppen later eindigde de wedstrijd in een 1-2 overwinning. 

Op Deadline Day werd duidelijk dat Kluivert dit seizoen op huurbasis voor Valencia zou spelen. Sindsdien mocht hij al drie keer als invaller in actie komen, maar vrijdag was dus de dag dat hij zijn basisdebuut zou maken. Daarin had hij er slechts een klein halfuur voor nodig om zijn eerste doelpunt te maken in dienst van zijn nieuwe club. Edinson Cavani stuurde hem knap weg, waarna Kluivert het met een stiftje fraai afmaakte.

Na rust was ook Cavani zelf dicht bij een goal. De stand was op dat moment al 0-2, nadat Mouctar Diakhaby namens Valencia had gescoord en Chimy Avila kort daarna in dienst van de thuisploeg een penalty miste. Iets meer dan tien minuten later ging de bal opnieuw op de stip, dit keer aan de andere kant. Het kwam Unai Garcia op een rode kaart te staan, terwijl Cavani dus mocht aanleggen. Ook de Uruguayaanse vedette wist zijn strafschop echter niet te benutten. 

Dat leidde ertoe dat de overwinning van Valencia in de slotfase nog in gevaar kwam. Kluivert was op dat moment al gewisseld en zag vanaf de bank hoe Diakhaby twee gele kaarten kreeg en ook zijn ploeg met tien man kwam te staan. Kort erna was het Darko Brasanac die met de aansluitingstreffer de hoop van Osasuna op een goed resultaat nieuw leven inblies. Ook dat was echter van korte duur. Ruben Pena was namelijk de derde speler die met rood van het veld moest. Zo was het kort negen tegen tien, waarna de scheidsrechter na zeven minuten extra tijd een definitief einde maakte aan de wedstrijd. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen