Van Bommel wint na prachtassist Alderweireld; weer puntverlies Bosz

7 oktober 2022, 23:31

Antwerp FC heeft de rug gerecht na het eerste puntverlies van het seizoen. Thuis tegen Sint-Truiden gaf de ploeg van Mark van Bommel het perfecte antwoord op de nederlaag van een week eerder door met 2-0 te winnen. Daarbij was onder meer een belangrijke rol weggelegd voor oud-Ajacied Toby Alderweireld.

Het was namelijk Alderweireld die al na acht minuten met een geweldige bal vanuit de defensie de diep lopende Pieter Gerkens bediende. De Belgische middenvelder wist op zijn beurt fraai af te ronden, waardoor Antwerp al vroeg op voorsprong kwam. Het was het perfecte antwoord na de 2-1 nederlaag van vorige week tegen KV Kortrijk, die toen het eerste puntverlies van de competitie betekende voor Van Bommel en zijn mannen. 

Antwerp - met Vincent Janssen, Calvin Stengs en Jurgen Ekkelenkamp in de basis - gaf de voorsprong niet meer uit handen. Dat werd de ploeg nog iets makkelijker gemaakt toen Robert Bauer van Sint-Truiden kort voor rust rood pakte. Tegen tien man duurde het echter lang voor de thuisploeg de wedstrijd definitief in het slot gooide. Pas in de 95e minuut tekende Christopher Scott voor de eindstand van 2-0. 

Olympique Lyonnais - Toulouse 1-1

Minder succesvol is momenteel Peter Bosz met zijn Olympique Lyonnais. De reeks van vier nederlagen werd vrijdagavond weliswaar doorbroken, maar met een 1-1 gelijkspel tegen promovendus Toulouse kan de ploeg onmogelijk tevreden zijn. Zeker niet omdat Tete Lyon al binnen twee minuten op 1-0 zette. Het was in de tweede helft Rafael Ratao - die kort daarvoor in de ploeg was gekomen voor Thijs Dallinga - die op aangeven van Zakaria Aboukhlal voor de gelijkmaker zorgde. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen