Groningen heeft geen antwoord op onrust en verliest ook van RKC

7 oktober 2022, 22:13   Bijgewerkt: 7 oktober 2022, 22:25

Een dapper spelend Groningen heeft vrijdagavond opnieuw een thuisnederlaag geleden. Met een sterke Ricardo Pepi, die tweemaal trefzeker was, zag het thuispubliek met lede ogen aan hoe RKC het numerieke voordeel benutte door met 3-2 te zegevieren. Mika Biereth mocht zich met twee treffers - zijn eerste in Waalwijkse dienst - het goudhaantje noemen voor de Waalwijkers. 

RKC dook al snel gevaarlijk op voor het Groningse doel. Thierry Lutonda kwam goed mee op en schoot het speeltuig dreigend voorlangs het doel van Michael Verrips. Het was diezelfde Lutonda die FC Groningen op het kwartier in het zadel hielp. Een onnodige overtreding op Suslov in de zestienmeter werd na tussenkomst van de VAR beoordeelt als penalty. Voor Ricardo Pepi een koud kunstje om zijn derde Groningse treffer binnen te schieten. Hij had zijn naam nogmaals op het scorebord kunnen zetten, ware het niet dat zijn kopbal op een prima voorzet van Suslov net langs de verkeerde kant van de paal viel. 

RKC begon de tweede helft zoals het verwacht mocht worden. Met druk naar voren. Groningen hield het vooral op tegenhouden en van aanvallen kwam het dan ook nauwelijks. Het eerste echte gevaar in de tweede helft was ook direct raak. Julian Lelieveld de aanjager, Mika Biereth de afmaker. De Deen, gehuurd van Arsenal, was zo voor het eerst trefzeker in het shirt van RKC. Aan Groningen om in ondertal de opgedane schade te herstellen.

Groningen probeerde nadien nog wat te forceren, maar echte kansen bleven uit, waarna Groningen andermaal een thuisnederlaag moest slikken. De must-win-wedstrijd, zoals Frank Wormuth dit duel had bestempeld, eindigde zodoende in een deceptie, ondanks een strijdend en dapper Groningen. RKC wist ditmaal wel het mannetje meer te benutten en kent inmiddels de luxe van 13 punten. Naast die statistiek wist het ook al 20 keer te scoren. 

Groningen kijkt angstvallig omlaag, aangezien de teams onder haar dit weekend nog in actie gaan komen. Volgende week wacht FC Twente, een pittig uitduel. RKC mag zich de luxe permitteren van het linkerrijtje en vol vertrouwen vooruit kijken naar het uitduel in Sittard.

Opstellingen en beoordelingen:

FC Groningen: Verrips 7; Dankerlui 6,5; Te Wierik 6,5; Balker 6,5; Määtä 6,5; Pelupessy 6,5 (85. Valente); Duarte 6; Suslov 6,5; Krüger 6 (85. Ngonge); Oratmangoen 6 (39. Musampa 7); Pepi 7,5

RKC Waalwijk: Vaessen 7,5; Lelieveld 7,5; Gaari 7; Adewoye 6,5; van den Buijs 7, Lutonda 5,5 (53. Biereth 8); Bel Hassani 7 (82. Oukili); Anita 6,5; Clement 6,5 (74. Vroegh); Kuijpers 7,5 (82. Bakari); Lobete 6,5 (74. Bakkali).

Man of the Match: Mika Biereth

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen