AZ-uitblinker nog lang niet topfit: "Geest sterker dan het lichaam"

7 oktober 2022, 18:19

Jesper Karlsson was afgelopen week van grote waarde voor AZ - inmiddels koploper van de Eredivisie. De Zweed is pas net terug van een lange blessure, maar maakte in zijn eerste twee wedstrijden al direct twee doelpunten. Toch is het nog maar de vraag of hij dit weekend uit bij FC Utrecht aan de aftrap zal staan.

Karlsson maakte vorig weekend tegen FC Groningen zijn rentree. Hij stond als basisspeler slechts een helft op het veld, maar tekende daarin wel voor het tweede AZ-doelpunt (het werd uiteindelijk 1-4). Vijf dagen later was hij als invaller goed voor de winnende goal tegen Apollon Limassol. "Als je naar zijn trackrecord kijkt, is het misschien niet zo bijzonder dat Jesper belangrijk is voor ons", zei zijn trainer Pascal Jansen tegenover Voetbal International. "Maar dat is het door de omstandigheden wel."

"In fysiek opzicht loopt Jesper ver achter", legde de oefenmeester vervolgens uit. "Hij ervaart hoe het is om na een langdurige blessure terug te komen. Zijn fitheid gaat gestaag vooruit. Qua inzetbaarheid schommelt hij tussen een half uur en drie kwartier. Hij is vorige week ook nog ziek geweest. Dat bewijst weer eens dat de geest sterker is dan het lichaam."

AZ koploper

Of Karlsson als basisspeler mee zal doen tegen FC Utrecht is dus nog even de vraag. Hoe dan ook gaan de Alkmaarders het duel in als koploper van de Eredivisie, nadat vorig seizoen de gehele traditionele top drie punten verspeelde. "We genieten ervan zolang het duurt. We beseffen heel goed wat we hebben gedaan om dit voor elkaar te krijgen. Nu is het zaak om lang consistent te blijven en dit zo te houden", aldus Jansen.

Zie ook: Samenvatting: AZ behoudt dankzij Karlsson perfecte score

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen