Aangeboden door

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Ten Hag wisselde Malacia niet vanwege rol bij tegendoelpunt

Ten Hag wisselde Malacia niet vanwege rol bij tegendoelpunt

Stort 20 euro bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

7 oktober 2022 – Tyrell Malacia maakte gisteren een ongelukkige indruk toen Manchester United verrassend op achterstand werd gezet door het Cypriotische Omonia Nicosia. De 24-jarige Nederlander leed ter hoogte van de middellijn knullig balverlies, waardoor drie tegenstanders een bijna vrije doortocht richting het doel van David de Gea kregen én benutten. Toch was zijn fout niet de reden dat Erik ten Hag Malacia in de rust achterliet in de kleedkamer.

"Dat doelpunt was niet zozeer hetgene waar ik niet blij mee was", citeert Manchester Evening News de Nederlandse trainer, "maar zijn bewegingen aan de bal." De oud-trainer van FC Utrecht en Ajax vervolgt: "We hielden het aan de linkerkant niet breed genoeg in de eerste helft, daarom wisselde ik Malacia en Jadon Sancho." Het tweetal werd vervangen door Luke Shaw en Marcus Rashford. Die laatste zorgde er met twee doelpunten alsnog voor dat United de punten mee terug naar huis kon nemen (2-3).

"Ik hoopte met Luke en Marcus meer breedte in ons spel te krijgen, en ik vond dat dat ook gebeurde", zegt Ten Hag. Ook Athony Martial mocht weer invallen en scoorde net als in de verloren derby tegen Manchester City van afgelopen weekend opnieuw. Ten Hag gaf na afloop toe dat zijn team na de 1-0 van Omonia even niet wist wat het moest, terwijl het de wedstrijd juist veel beter startte in zijn ogen.

"Slechtste tien minuten van de wedstrijd"
"Zoiets kan altijd gebeuren, voetbal is een spel van fouten", zegt Ten Hag daarover. "Ik vind dat we in zo'n situatie kalm moeten blijven." Tot de openingstreffer, die na ruim een half uur viel, was United oppermachtig in het Europa League-duel. "De eerste 30 á 35 minuten speelden we vrij goed, we vergaten alleen te scoren", vat de oefenmeester samen. "Als je scoort maak je het jezelf makkelijk, maar dat lieten we na. Dan krijg je er aan de andere kant eentje tegen en dan spelen we tot de rust onze tien slechtste minuten van de wedstrijd." Toch eindigt Ten Hag positief: "Maar in de tweede helft hebben we laten zien goed met de tegenslag om te kunnen gaan."

Scoort Nederland tegen Argentinië? Win €50,00 bij een inzet van €1 via Jacks.nl.

Tegen Senegal, Qatar en USA konden honderden Nederlanders al vijftig euro bijschrijven, maar ook tegen Argentinië kan het weer. Jacks pakt vrijdag wederom uit met een WK-actie. Ditmaal hoeft Nederland niet eens te winnen maar is één euro op 'Nederland scoort' voldoende om vrijdag misschien vijftig euro rijker te zijn.

Lees meer ...

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

STORT €20 EN ONTVANG
5 FREE WK BETS VAN €10! Meld je aan

Reacties

gerelateerd