Midtjylland schrikt van 'gewelddadige Feyenoord-supporters'

7 oktober 2022, 09:14   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

De wedstrijd tussen FC Midtjylland en Feyenoord (2-2) is donderdagavond ontsierd door ongeregeldheden in en rond het stadion. In Denemarken is men geschrokken van de grote hoeveelheid 'gewelddadige Nederlanders' die in de MCH Arena aanwezig was.

Hoewel Feyenoord zevenhonderd kaarten voor het uitvak had verkocht, waren veel meer supporters van de bezoekende club aanwezig in het stadion van Midtjylland. Volgens Deense media gaat het om enkele honderden, die er eigenlijk niet hadden mogen zijn. Dat zorgde voorafgaand aan de wedstrijd al voor problemen op de tribunes. Halverwege de eerste helft ontstond opnieuw een incident, waarbij de politie moest ingrijpen.

Na afloop van de wedstrijd was de onrust in het stadion het onderwerp van gesprek. "We waren niet voorbereid op de grote hoeveelheid gewelddadige Nederlanders die in ons stadion was", aldus marketing- en supportersdirecteur Preben Rokkjaer, die aangeeft dat een grote groep supporters van Feyenoord de ingangen bestormde en op de tribunes plaatsnam.

En dat terwijl Midtjylland al twee keer zo veel beveiliging als normaal had opgetrommeld. Het was volgens Rokkjaer de grootste veiligheidsoperatie die de Deense club ooit heeft gehad. Desalniettemin kon niet voorkomen worden dat Feyenoord-supporters zich een weg naar de thuisvakken baanden. Sommige fans uit Nederland hadden een kaartje voor de wedstrijd gekocht door gebruik te maken van een Deense creditcard.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Paulito
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Dan heb je dus je eigen beveiliging niet op orde.

bassiedieallesbeterweet
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

ach 010 in europa

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Nee de anderen ned. clubs hebben engeltjes als fans . Elke club heeft een stel doorgedraaide joh

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen