Individuele prijs lonkt voor Gakpo na uitstekend optreden

7 oktober 2022, 08:35

De UEFA heeft Cody Gakpo genomineerd voor de prijs van Speler van de Week in de Europa League. De aanvoerder van PSV nam zijn ploeg op bezoek bij FC Zürich bij de hand door twee doelpunten te maken en bovendien een assist te verzorgen.

Gakpo heeft concurrentie van Marcus Rashford (Manchester United), Wissam Ben Yedder (AS Monaco) en Guélor Kanga (Rode Ster Belgrado). Rashford had met twee doelpunten een belangrijk aandeel in de comeback van het team van trainer Erik ten Hag tegen Omonia Nicosia. Ben Yedder was twee keer trefzeker tegen Trabzonspor en Kanga nam tegen Ferencváros ook twee doelpunten voor zijn rekening.

Er zijn op de Europese velden weinig spelers die dit seizoen zo vaak bij een doelpunt betrokken waren als Gakpo. De aanvaller van PSV staat na vijftien wedstrijden (in alle competities) op twaalf doelpunten en tien assists. Zowel in de Eredivisie als de Europa League is er niemand die vaker betrokken was bij een goal dan Gakpo.

Reactie Gakpo

Met de 1-5 zege op FC Zürich spoelde PSV donderdagavond de kater van de verloren wedstrijd tegen SC Cambuur weg. "We hebben goed gespeeld en bij vlagen laten zien wat we kunnen. Natuurlijk is er ruimte voor verbetering, maar ik denk dat we tevreden kunnen zijn", aldus Gakpo. "Zulke momenten als tegen Cambuur horen erbij, maar we moeten er naartoe werken dat zulke dingen niet meer mogen en kunnen. We hebben veel geleerd van de wedstrijd tegen Cambuur en daar kunnen we op voortborduren."

Lees ookCoëfficiënten Nederland: uitstekend einde na dramatische start

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen