Dubbele gevoelens voor Nederland na hectisch avondje in Europa

7 oktober 2022, 00:30   Bijgewerkt: 6 oktober 2022, 23:51

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op donderdag 6 oktober.

Feyenoord geeft zege na de rust weg, maar koppositie (nog) niet

Feyenoord heeft in Denemarken een kans laten liggen om punten uit te lopen op de concurrenten. De VAR was in de eerste helft twee keer beslissend, waardoor Feyenoord met een comfortabele 0-2 voorsprong de tweede helft in ging. In de tweede helft gaven de Rotterdammers echter voor de derde keer op rij de voorsprong uit handen.

Subliem PSV snoert critici de mond met klapper in Europa League

PSV heeft donderdagavond in de Europa League laten zien waar het toe in staat is. Tegen een matig FC Zürich waren de Eindhovenaren in de eerste helft dodelijk in de omschakeling en lieten ze niks over van de Zwitsers: 1-5. Zo kunnen de Eindhovenaren weer ademhalen in Europa en tankt de ploeg vertrouwen richting een drukke periode.

Driemaal is scheepsrecht voor dubbele koploper AZ tegen Cyprioten

AZ heeft donderdagavond in een moeizame wedstrijd drie punten weten te behalen ten koste van Apollon Limassol. De ploeg van trainer Pascal Jansen gaf tot twee keer toe een voorsprong uit handen, maar een rake kopbal van invaller Jesper Karlsson maakte het verschil voor de Alkmaarders (3-2). Hierdoor blijft AZ foutloos in de Conference League en bewijst het Nederland een goede dienst op de coëfficiëntenlijst.

Louis kijk je mee? Danjuma is trefzeker; Flekken houdt de nul

Arnaut Danjuma heeft donderdagavond na maandenlang blessureleed zijn basisrentree gemaakt bij Villarreal. De aanvaller was meteen belangrijk tijdens de 5-0 overwinning op Austria Wien. Danjuma zal zich de komende weken alsnog in de kijker willen spelen bij bondscoach Louis van Gaal.

Becker doet het ook in Europa; matchwinner in verhit EL-potje

Sheraldo Becker heeft donderdagavond andermaal zijn grote waarde voor Union Berlin bewezen. De geboren Amsterdammer kroonde zich in de Europa League tot matchwinner door op bezoek bij Malmö FF de enige treffer te maken. Union speelde een groot deel van de wedstrijd met tien man.

Gouden wissels Ten Hag voorkomen blamage, Malacia schlemiel

Erik ten Hag heeft met gouden wissels een absolute blamage voorkomen bij Manchester United. De oefenmeester keek donderdagavond door een gigantische blunder van Tyrell Malacia halverwege tegen een blamerende 1-0 achterstand aan bij het nog puntloze Omonia Nicosia, maar dankzij treffers van invallers Marcus Rashford en Anthony Martial kwam het toch nog goed (2-3).

Reacties

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Goed voor de coëfficienten dat PSV won, weliswaar niet tegen een ploeg als Cambuur zelfs niet als de dames van FC Twente. Wat een bagger is dat FC Zürich, dat deze club nog mee mag doen in Europa.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen