Louis kijk je mee? Danjuma is trefzeker; Flekken houdt de nul

6 oktober 2022, 22:55

Arnaut Danjuma heeft donderdagavond na maandenlang blessureleed zijn basisrentree gemaakt bij Villarreal. De aanvaller was meteen belangrijk tijdens de 5-0 overwinning op Austria Wien. Danjuma zal zich de komende weken alsnog in de kijker willen spelen bij bondscoach Louis van Gaal.

Villarreal maakte vorig seizoen, met Danjuma als een van de smaakmakers, nog furore in de Champions League. Dat ging echter wel ten koste van de goede prestaties in de competitie, want dit voetbaljaar moeten de Spanjaarden genoegen nemen met de groepsfase van de Conference League. Daarin gaat het vooralsnog uitstekend met Villarreal, dat ook zijn derde wedstrijd wist te winnen. Danjuma had daar als basisklant een belangrijk aandeel in.

Lees ook: Becker doet het ook in Europa; matchwinner in verhit EL-potje

De zesvoudig international van Oranje stond maandenlang aan de kant met een blessure. Onlangs mocht hij als invaller weer wat minuten maken, donderdagavond begon hij eindelijk in de basis. Dat vertrouwen betaalde hij terug door vlak voor rust de 2-0 te verzorgen. Eerder had Alejandro Baena de score al geopend. José Luis Morales liet zich in de slotfase nog gelden door als invaller de 3-0, 4-0 en 5-0 voor zijn rekening te nemen.

Flekken dendert door met Freiburg

In Duitsland kwam Mark Flekken, die de afgelopen weken steeds minder werd genoemd voor de plek onder de lat van Oranje, in actie. De sluitpost van SC Freiburg toont zich in Duitse dienst echter nog altijd een zeer betrouwbare doelman en hield in de Europa League de nul tegen FC Nantes. Door treffers van Daniel-Kofi Kyereh en Vincenzo Grifo won Freiburg met 2-0 en is het nog altijd ongeslagen in Europa. Dat zal Van Gaal ook niet ontgaan zijn.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen