Kuyt ziet geen rol voor Franken in technische staf ADO Den Haag

6 oktober 2022, 21:35   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

ADO Den Haag-trainer Dirk Kuyt ligt vol onder vuur momenteel en zag ook nog eens asssistent-coach Chris van der Weerden naar Vitesse vertrekken. De voormalig aanvaller heeft duidelijk gemaakt dat Giovanni Franken, die vorig seizoen de leiding had als hoofdcoach en betrokken is bij het beloftenteam, in principe geen optie is voor die rol.

"Hij is in eerste instantie geen optie", reageert Kuyt desgevraagd tegenover Omroep West. "Hij richt zich op zijn cursus coach betaald voetbal. Dat neemt heel veel tijd en energie in beslag. Hij heeft ook zijn eigen team en ik moet eerlijk zeggen dat ik aan het begin van het seizoen niet zo goed wist hoe onze samenwerking zou zijn, omdat hij natuurlijk vorig jaar de hoofdtrainer was."

Franken leek daardoor deze zomer helemaal te vertrekken bi ADO Den Haag, maar bleef uiteindelijk via een rol bij het beloftenteam en dus kreeg hij alsnog met Kuyt te maken. "Onze verstandhouding is uitstekend en we werken goed samen. Onze staf heeft veel contact met Franken. Dat zie je ook aan de hoeveelheid spelers uit het eerste elftal die bij de beloften meedoen en andersom."

Lees ook: Waterreus fileert Kuyt: 'Gedegradeerd tot een soort Clown Bassie'

Kuyt zegt een 'type Chris van der Weerden' te zoeken voor de functie naast hem. Ook de naam van Dirk Heesen valt en met hem is gesproken, maar een akkoord is er met de opvolger van Van der Weerden in elk geval nog niet. Door de zeer matige seizoensstart en bijbehorende zeventiende plaats in de Eerste Divisie ligt de druk op Kuyt er in elk geval volop: tegen FC Eindhoven is er een beter resultaat nodig voor de Hofstedelingen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen